Selectați pagina

Cum vopsim natural ouăle de Paște . Vezi aici metode și rețete – FOTO

Cum vopsim natural ouăle de Paște . Vezi aici metode și rețete – FOTO

Sărbătoarea Sfintelor Paște se apropie cu pași repezi. De pe mesele îmbelșugate nu vor lipsi nici în acest an ouăle vopsite. Pentru a fi siguri că ceea ce mâncăm este sănătos și sută la sută natural, specialiștii ne recomandă se le vopsim cu ajutorul culorilor dăruite de fructe și legume. Iar dacă aveți acasă și copilași, metodele de vopsire naturală a ouălor sunt mai mult decât binevenite.

Una dintre cele mai apreciate metode pentru a vopsi ouăle este cea cu coji de ceapă. În funcție de cantitatea de coji de ceapă folosită, dar și de timpul de fierbere, culoarea ouălor poate varia de la roșu deschis la cărămiziu.

Doamna Maria, o gospodină pricepută, a învățat rețeta de la bunica ei și de zeci de ani vopsește ouăle doar natural.

Putem folosi coji de ceapă albă sau roșie, pe care le fierbem în apă. În această compoziție adăugăm două linguri de oțet. Ouăle degresate se adaugă în apa cu coji de ceapă și se  fierb aproximativ 5 minute. Pentru modele deosebite puteți folosi diferite frunze din grădină. Secretul pentru a avea niște ouă deosebite, este să le ștergeți la final cu slănină, a declarat pentru stirimed.ro Maria.

Dacă vă doriți și alte culori iată câteva retețe:

Pentru culoarea roz- o sfeclă roșie rasă la 500 ml de apă

Pentru un galben intens- 4 linguri de turmenic la 500 ml de apă

Pentru culoare turcoaz- 1/2 varză roșie la 500 ml de apă

Pentru un galben pal-ceai concentrat de mușetel

Pentru un gri albăstrui- o cană de mure la 500 ml de apă

 

Despre autor