Selectați pagina

Părinții înlocuiesc medicul cu telefonul. Cât de apelat a fost serviciul pediatric ALOPEDI

Părinții înlocuiesc medicul cu telefonul. Cât de apelat a fost serviciul pediatric ALOPEDI

Tot mai mulți părinți au început să aibă încredere în serviciile telefonice pediatrice. Serviciul telefonic pediatric ALOPEDI 0364 – 917 din Cluj a fost apelat de peste 8000 de persoane, înregistrându-se astfel o creștere a 37%, față de aceeași perioadă a anului trecut.

Febra copiilor a fost motivul pentru care au sunat cei mai mulți părinți, iar în lunile de vară cele mai multe apeluri au fost făcute pentru a se cere ajutor medical pentru probleme digestive, arată statisticile.

Cei mai mulți părinți care au sunat să ceară ajutor medical pentru copii, prin telefon, sunt din zona metropolitană Cluj-Napoca,iar numărul apelurilor primite din alte județe sau alte țări a rămas constant.

„Cea mai mare parte a apelurilor, respectiv 70%, s-au finalizat cu recomandări pentru îngrijirea copilului la domiciliu, nemaifiind astfel necesară deplasarea la medic. În același timp, în 13,35% dintre cazuri a fost recomandată efectuarea unui consult medical imediat în cadrul unui serviciu de urgență iar intervenția medicilor de la Serviciul de Ambulanță a fost solicitată în cazul a 12 copii”, se arată într-un comunicat al Consiliului Județean Cluj, instituție ce are în subordine serviciul telefonic ALOPEDI

ALOPEDI 0364 – 917 a fost înființat pentru a acorda părintelui și copilului bolnav asistența medicală potrivită problemei medicale cu care aceștia se confruntă.

La numărul de telefon 0364 – 917 răspund 24 de ore din 24, 7 zile din 7, medici pediatri sau medici în specialitatea medicină de urgență cu experiență în domeniul pediatriei, medici care efectuează un triaj telefonic al urgențelor pediatrice și acordă sfaturi în cazurile ce pot fi rezolvate la domiciliu.

Sursa foto: alopedi.ro