Selectați pagina

VIDEO Protest la Spitalul Județean de Urgență Cluj. Norma de hrană va fi diminuată

VIDEO Protest la Spitalul Județean de Urgență Cluj. Norma de hrană va fi diminuată

Zeci de angajați de la Spitalul Județean de Urgență Cluj au ieșit în stradă să âși strige nemulțumirile. Oamenii sunt supărați că norma de hrană va fi impozitată cu 45% la sută, în loc de 10 procente cum era până acum. Ei riscă să piardă între 150- 200 de lei la salariu.

Asistente, infirmieri , brancardieri dar și personalul auxiliar au stat timp de o oră în fața spitalului și au striga ” Vrem dreptate pentru sănătate!”

 

 

Norma de hrană cum este de 317 lei și dacă va fi impozitata cu 40% vom ajunge la 150 de lei . Pentru noi e foarte mult, a spus un angajat.

VEZI CARE SUNT NEMULȚUMIRILE ANGAJAȚILOR

Sunt infirmieară de 20 de ani, Salariile noastre au fost mereu mizere. Nici acum când a început să se faca dreptate nu s-a făcut și pentru noi. Salariile noastre au fost întotdeauna foarte mici. Dacă ne mai taie și din norma de hrană se simte la salariu, a adăugat o femeie.

Reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Cluj susțin că au primit o adresă din partea Ministerului Finanțelor și sunt obligați să respecte legea și să impoziteze norma de hrană cu 45 la sută.

Avem o adresa de la Ministerul Finanțelor. Norma de hana este venit salarial și se datorează impozit și contribuții sociale obligatorii. deci vom impozita cu 45 %, a declarat Monica Costin, director de îngrijiri medicale Spitalul Județean de Urgență Cluj.

 

Despre autor