Selectați pagina

1 din 5 cupluri are probleme de infertilitate. Vezi prin ce a trecut o mama pentru a avea un copil

1 din 5 cupluri are probleme de infertilitate. Vezi prin ce a trecut o mama pentru a avea un copil

Drama femeilor care își doresc un copil e de neimaginat. Unul din cinci cupluri are probleme de infertilitate în România, dar și în Europa. Cifrele sunt îngrijorătoare, iar acești oameni se luptă să găsească o soluție. Cei mai mulți dintre ei aleg să încerce fertilizarea în vitro. Procedura este însă destul de costisitoare și șansele de reușită sunt mici.

Sună paradoxal, dar e real. Nicol își dorește enorm un copil. Din motive medicale nu a reușit până acum.

Am aflat acum 10 ani. Prima mea sarcină a fost sarcină extrauterină. Mi-au amputat ambele trompe uterine. Când am aflat că nu mai pot avea copii am simțit că mă prăbușesc. Am simțit că a picat tot universul. Am simțit că din acea secundă, viața mea s-a schimbat și că nu voi mai avea viața pe care o aveam înainte de intervenția chirurgicală. Viața mea din acel moment este o luptă continuă, spune femeia, potrivit alinaprodan.blogspot.ro

Ea a hotârât împreună cu soțul ei să adopte un copil, dar bucuria a fost de scurtă durată. A apelat apoi la fertilizarea în vitro.

Am hotărât împreună cu soțul să adoptăm un copilaș. Am găsit un băiețel. Avea 8 luni când l-am luat acasă. A durat foarte mult timp procesul de adopție. Pe la vârsta de 2 ani am aflat ca era bolnav psihic. Copilul a fost luat la un centru, nefiind adaptabil. O altă dramă pentru mine, pentru noi. A fost ca și cum eu i-am dat viață acelui copil, iar el nu mai este…

Apoi am început să mă informez și să mă documentez ce șanse, ce posibilități am ca eu să dau naștere unui copil. Am aflat de fertilizare în vitro. Am făcut prima încercare de fertilizare în vitro. Din păcate, nereușită. În acea perioadă, am cunoscut două femei minunate care au făcut și ele fertilizare în vitro. Două femei care acum sunt mame. Au ieșit învingătoare din lupta cu infertilitatea, dar luptă în continuare pentru această cauză în cadrul asociației SOS Infertilitatea.

Eu am mai urmat și alte proceduri de fertilizare în vitro. Șapte la număr. A șaptea fertilizare a fost reușită, dar sarcina s-a oprit din evoluție. Au urmat multe analize, tratamente, investigații și intervenții chirurgicale.

Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru oamenii minunați pe care mi i-a scos în cale. Medicul care se ocupă de cazul meu îmi dă putere și speranță, ceea ce este foarte important pentru mine. Mă ridică de jos când cad, suferă și se bucură alături de mine.

Viața mea este o luptă continuă, o luptă pentru a avea un pui al meu. Eu și soțul meu am rămas la fel de uniți și luptăm amândoi pentru același țel, pentru același vis: un bebe. Am un soț minunat care mă înțelege, mă sprijină, îmi redă speranța când eu o mai pierd.

Familia mea este alături de mine și mă susține în tot ceea ce fac. Suferă alături de mine, mă încurajează și-mi dă speranțe. Ai mei sunt mereu lângă mine, lângă noi. Și prietenii ne susțin și nu judecă, asta este cel mai important lucrul!

În viitor, voi continua lupta. Voi mai încerca un nou tratament. Nu voi renunța! Voi merge mai departe până visul meu va deveni realitate.

Nicol nu e singura cu astfel de probleme. În România un cuplu din cinci se confruntă cu infertilitatea.

Despre autor