Selectați pagina

10.000 de angajați din spitale au participat la mitingul din Capitală

10.000 de angajați din spitale au participat la mitingul din Capitală

În jur de 10.000 de oameni au participt la protestul Sanitas din faţa Palatului Victoria, nemulţumiţi de reducerile salariale cauzate de plafonarea sporurilor. O delegaţie a sindicaliştilor Sanitas a intrat în Guvern pentru negocieri, potrivit mediafax.ro.

Veniturile angajaţilor din Sănătate ar putea să nu mai scadă de luna viitoare, spun sindicaliştii după ce au fost la discuţii cu vicepremierul Viorel Ştefan şi cu ministrul Sănăţii, Sorina Pintea, urmând ca pe data de 2 mai să aibă loc o analiză a regulamentului de sporuri împreună cu guvernanţii.

Încă suntem în alertă, chiar dacă i-a mai scăzut gradul. Pe data de 2 mai vom face o analiză şi dacă se va face aşa cum a spus vicepremierul Viorel Ştefan, ca începând de luna viitoare, nimeni să nu mai pierdă la salariu, ar fi unul dintre lucrurile îmbucurătoare. Suntem în alertă, vom purta discuţii la întâlnirea din 2 mai cu doamna ministru al Sănătăţii şi cu ceilalţi miniştri care sunt implicaţi, poate inclusiv cu doamna premier şi sperăm să obţinem rezultatele pe care ni le dorim, a declarat preşedintele Sanitas, Leonard Bărăscu, după discuţiile de la guvern.

Acesta a precizat că rămâne neschimbat calendarul protestelor pe care sindicatul l-a făcut public săptămâna trecută, ceea ce înseamnă că pe data de 7 mai va avea loc o grevă de avertisment, iar pe 11 mai, angajaţii din sănătate vor intra în grevă generală.

Încă nu am rezolvat chiar aşa de multe pe cât ne-am fi dorit, dar faptul că şi-au propus ca nimeni să nu mai primească salariul mai mic decât au avut în luna februarie, este un lucru extraordinar. Se pare că au găsit o soluţie pe care nu ne-au prezenta-o pentru că doamna premier vine mâine. Materialul a fost elaborat cu managerii spitalelor, eu nu l-am văzut, dar există această posibilitate ca salariile să nu mai scadă, a mai spus Bărăscu.

Întrebat dacă angajaţii vor fi mulţimiţi doar să nu le mai scadă salariile, fără a avea majorări, preşedintele Sanitas a spus: „Aceasta este prima variantă, ca oamenii să nu piardă la ceea ce s-a făcut pâna acum. Vom căuta acele soluţii pe data de 2 mai, vedem dacă ele rezolvă numai cu regulamentul de sporuri şi dacă regulamentul nu este de vină, dar problema este la Legea 153, atunci legea va fi primul lucru pe care îl vom analiza”.

Despre autor