Selectați pagina

10 noi cazuri de Coronavirus în Cluj. Cei mai mulți bolnavi se aflau în carantină

10 noi cazuri de Coronavirus în Cluj. Cei mai mulți bolnavi se aflau în carantină

10 noi cazuri de infecție cu noul Coronavirus au fost depistate  în județul Cluj. E vorba de 9 persoane aflate în carantină, care au venit din zona roșie și o altă persoană care a călătorit în Austria și Germania. Cei 10 pacienți au fost transportați la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj.

Au fost depistați pozitiv un număr total de 10 persoane din județul cluj, din care 9 erau în carantină (5 femei cu varsta cuprinsă între 28-47 ani și 4 bărbați cu vârsta între 27-51 ani) și o femeie de 29 de ani aflată în autoizolare (a călătorit în Austria, Germania), internată la SCBI după ce a prezentat simptomatologie specifică. Toate cele 9 persoane din carantină au fost transportate în condiții de izolare la SCBI Cluj-Napoca, fiind internate pe sectia dedicata, asimptomatici, potrivit prefectului Mircea Abrudean.

În total, până în acest moment, 16 persoane din județul Cluj au fost depistate până acum cu Covid-19. Dintre acestea 15 sunt internate la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj, iar o persoană la spitalul din Timișoara.

În România au fost confirmate 308 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19. Dintre cele 308 de persoane confirmate pozitiv, 31 au fost declarate vindecate și externate (22 la Timișoara, 8 la București și unul la Iași).

Numărul de pacienți nou confirmați a ajuns la 31, la nivel național. Aceștia au vârsta cuprinsă între 17 ani și 89 de ani. La ATI, în acest moment, sunt internați 11 pacienți, din care doi în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienților este bună, staționară.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 4.044 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 45.432 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 8.284 de teste, din care 40 în unități medicale private. Dintre acestea, 7.976 au fost cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu COVID-19.

Despre autor