Selectați pagina

112, luat cu asalt la Cluj din cauza unei furtuni puternice. Un spital a ramas fara acoperis

112, luat cu asalt la Cluj din cauza unei furtuni puternice. Un spital  a ramas fara acoperis

Numarul unic de urgeța 112 a fost luat cu asalt in judetul Cluj din cauza unei furtuni puternice. Zeci de apeluri s-au inregistrat in doar o ora, iar echipajele de salvare au avut zeci de interventii.

 

Acoperisul spitalului din Huedin a foat smuls de vant, tot in Huedin sunt si alte acoperisuri cazute, precum si copaci doborati. Echipaje ISU Cluj sunt în zonă și intervin. Pe DN1 traficul este blocat din cauza copacilor cazuti pe carosabil, in zona localitatilor Ciucea si Negreni. Probleme din cauza vantului s-au inregistrat si in Dej, Cluj-Napoca, Floresti si Gilau, unde au cazut acoperisuri si au fost rupti copaci”, au declarat reprezentantii ISU Cluj

Zona Huedin a fost cea mai afectata de furtuna de duminica seara. Prefectul judetului Cluj s-a deplasat in zona pentru a verifica situatia.

În localitatea Huedin a fost întrerupt curentul electric, iar cel mai afectat a fost spitalul. Acesta a functionat cu ajutorul generatorului din dotare. Potrivit unor surse, generatorul a furnizat energie electrică doar pentru sălile de operații și terapie intensivă, iar restul unității sanitare a rămas în beznă. Cazurile grave au fost redirecționate spre spitalele din Cluj-Napoca.