Selectați pagina

1400 de candidaţi şi-au testat cunoştinţele la simularea examenului de admitere la UMF Cluj

1400 de candidaţi şi-au testat cunoştinţele la simularea examenului de admitere la UMF Cluj

Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca a venit şi în acest an în întâmpinarea tinerilor care doresc să studieze Medicina, Medicina Dentară sau Farmacia şi a organizat examenul de simulare a admiterii. Acesta s-a desfășurat, in weekend, pe o platformă online.

La examenul de simulare a concursului de admitere au participat 1400 de candidați. Aceştia au avut astfel șansa să se familiarizeze cu condițiile de concurs, dar și să-și testeze cunoștințele necesare promovării examenului de admitere propriu-zis, care va avea loc în luna iulie.

Examenul de admitere în universitatea noastră reprezintă o probă complexă de testare a cunoștințelor candidaților. An de an, exigența crește, acest concurs fiind necesar pentru selectarea celor mai potriviți candidați pentru viitorul sistemului național de sănătate. Ne bucură interesul constant al tinerilor pentru profesiile de medic şi farmacist, a transmis prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul Universităţii de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu”.

Din cauza condițiilor generate de pandemia de COVID-19, conducerea universității a decis ca, și în acest an, examenul de simulare a admiterii să aibă loc online. Acesta a fost pe platforma Hypertalk Education și, cel mai probabil, se va organiza în aceleași condiții și în anii următori, fără a mai fi necesar ca viitorii candidați să se deplaseze la Cluj-Napoca.

Liceenii care au dorit să își verifice sau să îşi consolideze cunoștințele au avut ocazia să participe, în lunile martie și aprilie, la cursuri de pregătire online. Cursurile au fost puse la dispoziţia lor pe aceeaşi platformă.

Fiecărui candidat i s-a generat un cont individual care i-a asigurat accesul pe platformă. Cursurile au fost înregistrate în prealabil, însă s-a asigurat o permanentă comunicare cu elevii. Interacţiunea cu cadrele didactice s-a realizat prin modulul de forum al platformei.

Cursurile de pregătire au rămas la dispoziţia celor înscrişi, putând fi accesate în orice moment, până la data examenului.

Examenul scris de admitere la Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” se va desfășura în sistem clasic. Timp de două zile, în 24 și 25 iulie se vor ţine examenele, iar candidații se vor putea înscrie online, în perioada 12-18 iulie

Despre autor