Selectați pagina

Situația COVID-19 în Cluj: rata de infectare e 2.03 la mie în Cluj-Napoca și 1.6 la mie în județ

Situația COVID-19 în Cluj: rata de infectare e 2.03 la mie în Cluj-Napoca și 1.6 la mie în județ

Autoritățile din Cluj se pregătesc deja să ia măsuri restrictive, în contextul pandemiei de Coronavirus, după ce rata de infectare în municipiu a depășit rata de 2 la mia de locuitori.

Datele de marți arată că rata de infectare în municipiul Cluj-Napoca este de 2.03 la mia de locuitori, iar în județ, rata de infectare este de 1.6 la mie.

„Aşa cum am procedat în cazul fiecărei unităţi administrativ-teritoriale, intrăm într-o perioadă de observaţie de 48 de ore, iar dacă nici joi nu va scădea sub 2/1000, vom convoca CJSU şi începând cu ziua de vineri trecem în scenariul galben”

a declarat prefectul județului Cluj, Tasnadi Szilard

În județul Cluj, 15 din cele 81 de unități administrativ teritoriale au o rată de infectare mai mare de 2 la mia de locuitori. În plus, de miercuri, în orașul Huedin și în comunele Gârbău și Tureni, se aplică măsuri restrictive, după ce rata de infectare este de aproape 3 la mia de locuitori.

În ultimele 24 de ore, 134 de persoane au fost depistate pozitiv cu COVID-19. În acest moment, 310 persoane sunt internate în secțiile COVID ale spitalelor, iar 22 de persoane sunt internate la ATI.

Despre autor