Selectați pagina

Tineri instituționalizați din Cluj joacă baschet alături de jucătorii U BT Cluj. Evenimentul are loc în ziua când echipa are primul meci din Basketball Champions League

Tineri instituționalizați din Cluj joacă baschet alături de jucătorii U BT Cluj. Evenimentul are loc în ziua când echipa are primul meci din Basketball Champions League

Copiii instituționalizați din județul Cluj vor juca, marți, baschet, alături de trei jucători ai echipeu de seniori U Banca Transilvania Cluj. Evenimentul are loc la Baza Sportivă Gheorgheni, de la ora 15:00 și este parte din inițiativa, ”Caiacul, o cultură sportivă inovativă pentru tineret”, derulată de Caiac Smile.

Evenimentul sportiv este cu atât mai important pentru tinerii instituționalizați, cu cât U BT Cluj este callificată pentru prima dată în grupele Basketball Champions League și astăzi joacă primul meci.

Cei trei baschetbaliști care au acceptat să jaoce baschetcu tinerii din Centrul Județean de Intervenție pentru Copilul Abuzat Cluj și de la Casele de Tip Familial sunt Clujeanul Kuti Nandor și americanii Giordan Lee Watson și Brandon Brown.

Despre programul ”Caiacul, o cultură sportivă inovativă pentru tineret”

Programul ”Caiacul, o cultură sportivă inovativă pentru tineret” a fost inițiat de Asociația Caiac SMile. Proiectul a fost demarat în luna august și se încheie în 10 octombrie. Pe parcursul celor două luni, tinerii vizați de program, alături de tineri de toate vârstele și din toate mediile sociale, au putut practica sporturi în aer liber precum caiac (pe lac), tenis de masă, tenis de câmp și baschet.

Asociația și-a propus, astfel, să contribuie la combaterea riscului de excluziune socială, să îi convingă pe tineri să se desprindă de viața online în care unii dintre ei sunt captivi și să adopte un mod de viață mai sănătos.

”Indiferent de sportul pe care îl practicăm, cel mai important este să ieșim din casă, să ne mișcăm, să facem sport, indiferent de impedimente, fie ele și fizice. Și asta ne dorim noi de la proiectul nostru. Să îi convingem pe copii că viața frumoasă, adevărată, nu este în fața unui ecran, ci afară, alături de alți tineri care fac mișcare, și, mai ales, că sportul chiar poate fi practicat de oricine. În fața sportului, toți suntem egali”,

spune Ionuț Stancovici, inițiatorul proiectului.

Scopul proiectului constă în protejarea și promovarea egalității de șanse și tratament în rândul tinerilor, inserția sau reinserția copiilor și tinerilor în societate prin sport și depășirea barierelor impuse de situația socială a fiecăruia dintre ei.

Proiectul “Caiacul, o cultură sportivă inovativă pentru tineret” este organizat de Asociaţia Club Sportiv Caiac SMile, cu sprijinul Primăriei și Consiliul Local Cluj-Napoca, în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj și Regia Autonomă a Domeniului Public Cluj-Napoca.

Despre Caiac SMile

Caiac SMile este o asociație non-profit înființată în anul 2018 cu scopul de a promova sportul şi un mod de viaţă sănătos și echilibrat, conform principiului „Mens sana in corpore sano”. Asociația oferă posibilitatea de a practica activități sportive precum caiac, gimnastică și schi persoanelor cu nevoi speciale, copiilor proveniți din medii defavorizate, copiilor instituționalizați și persoanelor cu dizabilități.

TINERII CU NEVOI SPECIALE DIN CLUJ FAC MIŞCARE GRATUIT