Selectați pagina

40 de note de 10 la admitere UMF Cluj 2022. Urmează contestații și confirmarea locurilor

40 de note de 10 la admitere UMF Cluj 2022. Urmează contestații și confirmarea locurilor

40 de candidați au luat nota 10 la examenul de admitere UMF Cluj 2022. Peste 1.700 de tineri au concurat pentru un loc în cadrul Universității de Medicină și Farmacie ”Iuliua Hațieganu” Cluj-Napoca, iar cele mai căutate specializări au fost Radiologie și Imagistică, Medicină și Tehnică Dentară.

„A fost un examen dificil pentru că, de la an la an, exigența crește, din dorința de a ne selecta cei mai buni candidați. Cu toate acestea, am avut tineri foarte bine pregătiți și mă bucur să constat că interesul pentru profesiile din domeniul sănătății rămâne ridicat. Și în acest an, concursul de admitere s-a desfășurat în condiții excepționale, astfel încât tinerii candidați să fie în siguranță și să își poată concentra atenția și emoțiile doar în scop constructiv, la rezolvarea grilelor. Le sunt recunoscătoare colegilor mei, care s-au mobilizat exemplar și de această dată. Îi felicit și le urez succes viitorilor noștri studenți”, a transmis prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca.

La ce specializări s-a intrat cu 10

Examenul de admitere a constat într-o probă unică, scrisă, în limba română, în sistemul grilă, cu durata de 2 ore. La programele de studiu Farmacie, Asistență Medicală Generală, Balneo-fiziokinetoterapie și Recuperare Medicală, Radiologie și Imagistică, Tehnică Dentară și Nutriție și Dietetică, nota cea mai mare a fost 10. La programul de studiu Medicină, cea mai mare notă a fost 9,91, iar la Medicină Dentară, 9,31. În total, 40 de candidați au fost admiși cu nota 10.

Anul acesta, au concurat 1.721 de candidaţi pentru 680 de locuri la buget şi 315 locuri cu taxă. Cele mai căutate specializări au fost Radiologie și Imagistică – cu 4,4 candidați pe un loc la buget, Medicină – cu 3,23 candidați pe un loc la buget, Tehnică Dentară – cu 2,51 candidați pe un loc la buget, Asistență Medicală Generală – 2,36 candidați pe un loc la buget, iar la Balneo-fiziokinetoterapie și Recuperare medicală concurența a fost de 2,32 candidați pe un loc fără taxă.

În total, la Facultatea de Medicină s-au înscris 1.432 de candidați, iar la Facultățile de Medicină Dentară și Farmacie s-au înscris 186, respectiv 103 candidați.

Rezultatele examenului au fost făcute publice pe site-ul universităţii şi afișate la avizierele de pe str. Victor Babeș nr. 8. Rezultatele finale, după contestații, se vor afișa în data de 26 iulie, iar candidații declarați admiși își vor putea confirma locul în perioada 29 iulie – 12 august.

Cum s-a derulat examenul de admitere UMF Cluj

Examenul de admitere la studiile de licență la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca a avut loc în 23 și 24 iulie și s-a desfășurat fără probleme pentru toți cei implicați, candidați și organizatori.

Probele scrise au avut loc în spații special amenajate, în amfiteatrele universității, dar și la Sala Polivalentă BTArena și la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor din cadrul Universității Babeș-Bolyai, în organizarea concursului de admitere fiind implicate 430 de cadre didactice, studenți și personal administrativ din cadrul universității.

CITEȘTE ȘI: ADMITERE LA UMF CLUJ. CEA MAI MARE CONCURENŢĂ A FOST LA RADIOLOGIE ŞI MEDICINĂ GENERALĂ