Selectați pagina

46 de victime ale exploziilor care au avut loc la o stație GPL din Crevedia sunt internate în spitale

46 de victime ale exploziilor care au avut loc la o stație GPL din Crevedia sunt internate în spitale

46 de persoane au fost rănite și o victimă a decedat în urma unei explozii care a avut loc la stație GPL din Crevedia, județul Dâmbovița. Acestea au fost transportate la mai multe spitale din București

În spitalele din București sunt internate în acest moment 46 de victime ale exploziilor care au avut loc la o staţie GPL din localitatea Crevedia, judeţul Dâmboviţa: 13 sunt la Spitalul Bagdasar Arseni, 4 la Spitalul de Arși, 28 la Floreasca, 1 la Elias. 8 pacienți sunt intubați. Cifrele vor fi actualizate pe măsură ce apar noi informaţii, potrivit Ministerul Sănătăţii.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a precizat că există un deces confirmat în urma deflagraţiei din Dâmboviţa.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a declarat că 26 de pompieri sunt printre victime, unul dintre ei fiind în stare gravă.

Colegiul Medicilor Bucureşti face apel la donare de sânge pentru victimele internate în spitale din Capitală după exploziile care au avut loc în Dâmboviţa.

România are sprijin din partea Norvegiei, Austriei, Belgiei și Italiei. Deocamdată , premierul Marcel Ciolacu a afirmat că niciun pacient nu a fost transferat încă la spitalele din străinătate.

Total mijloace angrenate în intervenție:

ISU BIF – 14 autospeciale de stingere, 1 autospecială cu roboți, 1 autospecială de stingere cu pulbere și azot, 1 autoscară, 1 punct medical avansat, 7 ambulanțe SMURD, 4 ambulanțe SMURD cu medic, 1 echipaj CBRN.

ISU DB: 6 autospeciale de stingere, 1 autospecială pentru transport victime multiple, 11 ambulanțe SMURD , 2 puncte medicale avansate.

ISU PH – 3 autospeciale de stingere.

7 ambulanțe ale SAJ Dâmbovița

❗️ELICOPTER SMURD

La nivelul celulei de criză activată în Ministerul Afacerilor Interne, au fost operaționalizate două linii TELVERDE, unde aparținătorii victimelor exploziei din județul Dâmbovița pot afla informații despre starea celor aflați deja în unități sanitare.
TELVERDE
‼️ 0212069397
‼️0212069398

Despre autor