Selectați pagina

5 idei pentru decorațiunile de Crăciun 2021. Ce culori și ce modele sunt în trend, în acest an

5 idei pentru decorațiunile de Crăciun 2021. Ce culori și ce modele sunt în trend, în acest an

Decorarea bradului de Crăciun este o preocupare constantă, în această perioadă a anului. Indiferent că este natural, artificial, în ghiveci sau confecționat din diferite materiale sustenabile, bradul este decorațiunea interioară principală în preajma Crăciunului. Însă, nu trebuie pierdute din vedere nici celelalte obiecte din casă, care pot fi decorate festiv: șemineul, încăperea pentru oaspeți sau masa de sărbătoare.

Modul în care este împodobită locuința de Crăciun depinde doar de imaginația și posibilitățile financiare ale fiecăruia. Specialiștii recomandă, totuși, alegerea și păstrarea unei linii și a unei palete de culori, pentru a avea un brad spectaculos și o casă decorată cu bun gust.

Iată cinci idei pentru decorarea bradului de Crăciun 2021

1. Culori metalice. Argintiu combinat cu auriu

brad silver and golden
Culori metalice, în trend pentru a decora bradul de Crăciun 2021/Sursa foto: Pinterest

Culorile metalice sunt în trend, pentru decorarea bradului de Crăciun 2021. Designerii de interior britanici recomandă argintiul ca și culoare principală și adăugarea unor tonuri de auriu. Astfel, auriul, o culoare caldă, va contrasta cu recele argintiului și va da bradului o strălucire aparte.

Aceleași culori se pot regăsi și în aranjarea mesei de Crăciun, în decorațiunile din brad ce pot fi puse pe masă, de exemplu.

2. Albastru combinat cu auriu

blue and white christmas tree craciun 2021
Albastru combinat cu auriu este în trend în acest an și pentru brad, și pentru masa de Crăciun 2021

Crăciunul 2021 este văzut în nuanțe închise asociate cu accente aurii, de către Kane Hughes, designer de interior la MyJobQuote.co.uk.

„Combinația de culori este o alegere elegantă pentru aranjamentele mesei de Crăciun. Gândiți-vă la suporturi de lumânări albastru închis și violet combinate cu reni aurii deschis. Această schemă de culori funcționează perfect împotriva pereților cu caracteristici mai întunecate.”, explică designerul

3. Materialele sustenabile, în trend în 2021

decoratiuni sustenabile 1
Decorațiunile din materiale sustenabile sunt în trend pentru Crăciun 2021

Sustenabilitatea continuă să fie în un topic în trend, în 2021, chiar și de Crăciun. Un brad confecționat din materiale reciclabile poate fi o alternativă bună a bradului natural sau a celui din plastic. Însă și un brad tradițional poate fi împodobit cu materiale sustenabile. Globurile din lemn, ornamentele din scorțișoară, din flori de bumbac sau chiar decorațiunile din turtă dulce, pot fi idei minunate care vor face bradul să arate spectaculos. În plus, crearea acestor ornamente poate fi o activitate plăcută de petrecut timp în familie.

CITEȘTE ȘI: BUGETUL PENTRU CADOURI DE IARNĂ: CUM ÎL CONSTRUIM, CE CADOURI CUMPĂRĂM ȘI CUM ÎMPĂRȚIM BANII ÎNTRE CEI DOI MOȘI. SFATUL CONSULTANTULUI FINANCIAR

4. Decoruri vintage pentru cei nostalgici

vintage tree craciun 2021
Nostalgicii pot alege decoruri vintage pentru Crăciun 2021/Sursa foto: pinterest

În ultimul an, din cauza pandemiei, oamenii și-au dat seama că tradițiile sunt, poate, mai importante decât oricând. Iar acestea nu pot lipsi nici din decorațiunile de Crăciun. Designerii britanici propun ornamente de epocă, veselă veche sau fețele de masă ale bunicii, acestea fiind, dealtfel și o variantă ecologică pentru decorarea mesei de sărbătoare.

Pentru împodobirea bradului de Crăciun 2021, designerul de la Creative Lead &Helen Green Design, propune ca oamenii să își îndrepte atenția spe cutia cu globuri vechi.

„ În loc să cumpărăm decorațiuni noi, vă sugerăm să le reparați pe cele vechi, să faceți unele din materiale reciclate sau să găsiți câteva pietre prețioase în spectacole vintage sau licitații pe internet.”, spune designerul Alexandra Jurkiewicz

5. Alb pentru impresia de zăpadă

white christmas tree craciun 2021 1
Decorațiunile albe sunt încă în trend pentru Crăciun 2021/Sursa foto: pinterest

Albul este ăntotdeauna în trend. Însă, pentru 2021, designerii propun elemente stratificate și combinarea albului cu nuanțe de crem. Astfel, dacă pentru brad se aleg globuri și deorațiuni albe, masa de Crăciun poate fi decorată cu fețe de masă albe și lumânări sau decorațiuni crem. Deasemenea, designerii propun ca decorul de Crăciun alb să fie ales în cazul locuinețlor cu obiecte de mobilier în nuanțe de crem.

Acestea sunt doar cinci idei care pot fi puse în practică penru decorarea casei de Crăciun 2021. Voi ce alte idei aveți pentru decorațiunile de sărbătoare din acest an?