Selectați pagina

500 de clujeni au ajuns la stomatolog gratuit cu ajutorul unui program derulat de primărie

500 de clujeni au ajuns la stomatolog gratuit cu ajutorul unui program derulat de primărie

Gratuit pentru clujeni la stomatolog. Începând cu luna septembrie a acestui an a fost reluat programul multianual „Promovarea sănătății orale prin creșterea accesibilității populației defavorizate la servicii de stomatologie”.

Programul este unul important pentru comunitatea clujeană deoarece este implementat prin implicarea mediului academic, a societăţii civile și a ONG-urilor, într-un efort colaborativ. La Cluj-Napoca nimeni nu este uitat, nimeni nu este abandonat!, a spus primarul Emil Boc.


Până acum, au fost aprobate peste 500 de cereri pentru accesarea serviciilor stomatologice din program. Suma alocată pentru anul 2021 este de 200.000 lei.

Primăria Cluj-Napoca, prin Direcția de Asistență Socială și Medicală, oferă aceste servicii stomatologice pentru persoanele și familiile cu condiții sociale, în parteneriat cu Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” și Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca.


Condiții de eligibilitate consultaţii gratis la stomatolog:

Beneficiarii programului trebuie să aibă domiciliul în Cluj-Napoca și să se încadreze în una dintre următoarele categorii sociale:

  • pensionari ale căror venituri cumulate din pensii și alte drepturi de asigurări sociale nu depășesc 1000 lei;
  • persoane cu dizabilități, încadrate în grad de handicap grav și accentuat;
  • șomeri care beneficiază de indemnizație de șomaj de până la 700 lei și șomeri neindemnizați, aflați în evidențele AJOFM Cluj;
  • persoane fără venituri sau cu venituri reduse, aflate în evidențele Direcției de Asistență Socială și Medicală, care beneficiază de venit minim garantat, alocație pentru susținerea familiei, servicii ale Cantinei de Ajutor Social și Pensiune, în condițiile legii.

Despre autor