Selectați pagina

Ministrul Sănătăţii: 75 de ucraineni sunt internaţi în spitalele din România

Ministrul Sănătăţii: 75 de ucraineni sunt internaţi în spitalele din România

75 de ucraineni sunt internaţi în spitalele din România. Potrivit ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila aşa arată cifrele din ultima săptămână.

Este o situaţie din ultima săptămână, în intervalul 9 – 15 martie. Numărul de persoane internate în spital nu depăşeşte 100. Deci 75 de persoane sunt internate în spital astăzi. În ceea ce priveşte solicitările de asistenţă medicală către staţiile judeţene de ambulanţă şi ele sunt în aceeaşi limită, în jur de 100 de solicitări înregistrate zilnic. O parte dintre persoane s-au deplasat şi cu mijloace proprii la unităţile sanitare, dar cifrele nu pun niciun fel de problemă în ceea ce priveşte acordarea de asistenţă medicală, a declarat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

VEZI VIDEO

În plus, Casa de Asigurări de Sănătate a pus la punct un sistem de identificare a persoanelor refugiate din Ucraina.

CNAS a pus la punct un sistem de identificare şi de alocare a unui cod unic, bazat pe datele paşapoartelor, data şi locul naşterii al fiecărei persoane, un cod unic care va fi folosit pentru evidenţierea serviciilor medicale ce sunt efectuate pentru aceste persoane, încât ele să beneficieze de întreaga gamă de servicii, inclusiv de accesul în programele de sănătate, ca pacienţii din România, a spus ministrul Alexandru Rafila.

3.300 de paturi sunt disponibile în spitalele româneşti pentru ucrainienii care au nevoie de asistenţă medicală.

Despre autor