Selectați pagina

Ministrul Educaţiei: Primul caz pozitiv la testul de salivă într-o şcoală din Capitală

Ministrul Educaţiei: Primul caz pozitiv la testul de salivă într-o şcoală din Capitală

Primul rezultat pozitiv la testul de salivă efectuate de elevi a fost raportat astăzi. Este vorba despre un elev de la un liceu din Bucureşti anunţă ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Pentru a confirma rezultatul elevul va face un test PCR.

Astăzi, după mult timp au fost la dispoziţie şi acele teste non-invazive în şcoli. Am primit foarte multe semnale. Ele au fost folosite. Dincolo de neajunsurile de asteptat ele au fost folosite. Am fost anunţat în urmă cu puţin timp de DSP Bucureşti că s-a raportat primul caz testat pozitiv în urma testelor cu salivă. S-a luat legătura şi va face testul PCR pentru confirmarea sau infirmarea acestei situaţii. Mizăm foarte mult pe responsabilitatea părinţilor şi profesorilor şi sunt convins că au înţeles să raporteze corect şi în timp dacă ele sunt pozitive. Este în Bucureşti, este Liceul „Caragiale, a declarat ministrul Educaţiei la Parlament.

Astăzi a început testarea elevilor cu teste de salivă. O parte dintre şcoli au ales să facă această procedură în unităţile de învăţământ altele au cerut părinţilor să facă testarea acasă.

Despre autor