Selectați pagina

A început vaccinarea copiilor. Câţi copii de 5-11 ani au fost programaţi în judeţul Cluj

A început vaccinarea copiilor. Câţi copii de 5-11 ani au fost programaţi în judeţul Cluj

Start la vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 5-11 ani. În această dimineaţă au fost vaccinaţi primii copii mai mici de 11 ani din ţara noastră. În judeţul Cluj sunt 7 centre de vaccinare, unde, pentru miercuri, au fost programaţi 15 copii.

„În total 15 copiii au fost programţi pentru vaccinare astăzi (din datele existente ieri), însă părinţii pot să îi ducă în centrele dedicate şi fără programare. Până la ora 12.00 a fost vaccinaţi 3 copii, în centrele de la Şcoala Ion Creangă, Şcoala Gimnazială Iuliu Haţieganu şi Spitalul de Copii, a spus pentru ŞtiriMed, subprectul Clujului Irina Munteanu.

,,Este momentul mult așteptat de mulți dintre părinți, iar copiii se pot simți acum mai bine protejați și în siguranță.Nu putem accepta ca vreunul dintre decesele înregistrate să fie considerate normale, mai ales când avem vaccinarea ca soluție pentru prevenirea acestor situații nefericite.Medicina modernă se bazează pe prevenție, iar prevenția înseamnă vaccinare. Vaccinarea este principala metodă pentru evitarea formelor severe de îmbolnăvire, a spitalizărilor și a deceselor. Controlul pandemiei presupune un efort conjugat, pe termen lung, din partea tuturor reprezentanților autorităților centrale și locale, presupune cooperare și colaborare onestă, solidaritate și implicare activă a fiecărui cetățean în respectarea măsurilor individuale și colective de protecție.Este datoria noastră să dăm dreptul la sănătate copiilor noștri, să le oferim posibilitatea de a merge la școală, într-un mediu sigur și protejat. Doar de noi depinde să schimbăm în bine situația pandemică pe care o parcurgem”, a transmis președintele CNCAV, Valeriu Ghorghiţă, care a fost astăzi prezent la centrul de vaccinare de la Romexpo.

Programarea copiilor cu vârstele între 5 și 11 ani se poate realiza numai în centrele de vaccinare regăsite în platformă cu denumirea P_Ped, prin intermediul conturilor părinților sau ale reprezentanților legali.


Vaccinarea se poate realiza și fără programare, prin prezentare directă în cabinetele centrelor de vaccinare dedicate copiilor sau în cabinetele medicilor de familie care au solicitat doze pediatrice, pe tot parcursul programului de lucru.

IMPORTANT PENTRU PĂRINȚI

Sunt obligatorii acordarea consimțământului informat de către părinți sau de către reprezentantul legal al minorului și efectuarea triajului medical prin completarea chestionarului de triaj dedicat copiilor; modelele sunt disponibile și pe platforma națională de vaccinare, aici: https://vaccinare-covid.gov.ro/formulare-si-chestionare/

Schema de vaccinare a copiilor cu vaccinul Comirnaty este de 10 micrograme/doză (10 µg), la interval de 21 de zile; administrarea fiecărei doze se efectuează intramuscular, similar celorlalte grupe de vârstă eligibile;

Dacă se inițiază vaccinarea la copiii care împlinesc 12 ani între administrarea celor două doze, aceștia continuă schema de vaccinare cu doza pediatrică de 10 µg.

Sursa: Ro Vaccinare

CITEŞTE ŞI VACCIN ÎMPOTRIVA COVID-19 PENTRU COPII. LISTA CENTRELOR DIN CLUJ

Despre autor