Selectați pagina

Acuzații grave la adresa unor medici din Tg. Jiu. O mama a trecut prin clipe de groază cu bebelușul ei

Acuzații grave la adresa unor medici din Tg. Jiu. O mama a trecut prin clipe de groază cu bebelușul ei

Mama unei fetițe de doar cinci luni acuză medicii de la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu că nu i-au tratat copilul care a ajuns în stare gravă la UPU. Mai mult, medicii au făcut tot posibilul să paseze responsabilitatea tratamentului asupra personalului de pe ambulanță. Între timp, conducerea spitalului a demarat o anchetă, iar astăzi au fost audiați medicii și au fost verificate documentele. Rezultatele anchetei vor fi făcute publice în sedința Consiliului Județean Gorj.

Este inadmisibil ca intr-un oraș precum Tg Jiu sa nu ai un medic pediatru bun ! Inadmisibil !
Ajung acasa marți , după 5 luni plecate in Timișoara cu copilul născut prematur , cu foarte multe probleme de sănătate. In doua zile acasa , fetița mea răcește si răceala ii coboară la plămâni ( ea având deja displazie bronho-pulmonara ). Îmi face crize de apnee si ajung de urgentă cu ea la Spitalul de Urgente din Tg Jiu , acolo îmi stabilizează fata si mi-o trimit la spitalul de Pediatrie. Doctorița de pe salvare , cere internarea fetei pe secția de ATI, având în vedere faptul ca fetița mea, acum doua luni cand am încercat sa venim iar cu ea acasa din spital de la Tm, a pățit exact același episod de apnee după care au urmat doua stop-uri respiratorii. Medicul de garda de la ATI de la spitalul 700 refuza internarea fetei pe secția ATI , spunând ca este bebeluș si ca trebuie mers la Pediatrie. Medicul de pe ambulantă duce fata la Pediatrie unde este preluată de medicul de garda de acolo. A urmat un schimb de replici acide intre cele doua doctorițe , medicul de pe salvare explicându-i doamnei doctor Popescu(medic garda Pediatrie) ca ii scad bătăile inimii fetei si ca fata prezintă episoade de apnee. Medicul de garda refuza sa creadă , spunând ca este de vina senzorul de la plusoximetru, scrie Bianca Danasel, mama fetiței într-o postare pe pagina sa de socializare.

Femeia susține că medicul de gardă a consultat-o pe fetiță superficial și că nu avea nici măcar o mască pentru oxigen, iar alte materiale lipseau cu desăvârșire.

Dupa ce fata este preluată de Pediatrie de chinuiesc 1 ora sa ii bage fetei o branula in caput , deoarece nu ii găseau vene. Fata este conectata la aparat de oxigen, cu MASCA DE ADULȚI PE FATA ! Secție de pediatrie fără masca de copil pentru oxigen ! Masca fiind cat caputul Melisei.  Anunț doctorița ca fetița mea face crize de apnee , ea spunând ca nu am dreptate . Intr-un final , ii ridica fetei bluzița de pe ea si constata si ea ca fata nu respira. Se pancheaza si îmi spune ca o depășește cazul, ca e grav si ca sa trimitem fata înapoi la Tm.  Cu chiu cu vai, obținem aprobare de la salvare pentru o salvare tip C2 sa transfere fata la Tm … si de aici începe distracția. Salvarea refuza transportul fetei , dacă aceasta nu este stabilă si intubata ( perfecta dreptate ) … Vine medicul de ATI , ma vede pe hol si ma întreaba : unde-i copilul ?! Eu chem medicul de garda sa discute direct cu dansa si el tipa la mine : spune ma unde e copilul ?! … Îmi intubeaza copilul intr-un salon de Pediatrie , nicidecum in secția de ATI … o intubare durează 2 minute ei au stat o ora … in timpul acesta vedeam asistentele alergând de la etajul 2 la etajul 5 ca nu aveau cele necesare pentru intubarea fetei , medicul pediatru îmi spune intr-una : e grav fata! Nu rezista ! Nu o putem intuba ! Fata nu mai are șanse si moare … timp de 4 ore , cat am stat la Pediatrie același lucru l-am auzit : fata e grav ! Nu rezista !,  spune femeia.

Părinții sunt nevoiți să implore medicii de pe ambulanță să transporte copilul la Timișoara, deși mașina nu era dotată corespunzător. Starea micuței se înrăutățea iar medicii din spital par depășiți de situație.

Reușesc sa o intubeze , ajunge ambulanta… cand o văd medicii si șoferul de le ambulanta refuza transportul … șoferul iese afara din salon si il implor cu lacrimi in ochi sa îmi ia fata, ca aici moare fata mea … refuza … urmează o cearta teribila intre medicul pediatru si medicul de pe salvare , cu diferite reproșuri … cei de pe salvare urlau ca de ce au intubat fata, medicul pediatru ca cei de la 112 au cerut intubarea. Ambulanta refuza transportul pe motiv ca nu sunt dotați corespunzător pentru transport , medicul pediatru refuza sa rămână fata pe motiv ca sunt obligați sa ia fata … stai ca părinte si asiști la o asemenea scena … si rămâi blocat …Într-un final se hotărăsc sa ia fata, o pun pe targa si o urca in lift … noi am coborât jos așteptând ambulanta. In lift s-au răzgândit ca nu pot sa ventileze manual fata 6 ore pana la Timișoara … norocul a fost ca soțul meu a urcat sa vadă ce s-a întâmplat de nu coboară cu fata si atunci a auzit discuția … i-a rugat, din suflet, spunându-le prin ce a trecut fata sa ne-o transfere la Timișoara … Doctorul de pe salvare accepta transferul fetei , dar constata ca nu este intubata corect, ca ii ieșea tubul prin stomacel putin si branula nu este pusă corect in cap … Remediază situația si îmi ia fata. A ventilat copilul meu 3 ore manual , ca sa poată sa trăiască fata. La Otelul Roșu, fata este preluată de SMURD-ul neonatal … Doamna doctor de la salvare, va mulțumesc din inima pentru efortul si curajul de a transporta fata … Domnule doctor de la ATI, sunteți praf ! Duceți-va dracu !  Doamna doctor de la Pediatrie , la fel !, continuă mama fetiței.

Mai mult povestește femeia, deși au solicitat un elicopter pentru transport a fost nevoie de o oră ca să afle că transportul aerian a fost refuzat din cauza vremii. Medicii de la Spitalul din Târgu Jiu au omis și să își anunțe colegii de la Timișoara despre cazul fetiței. Astfel că micuța a stat în parcarea spitalului din Timișoara, în ambulanță până când i s-a făcut loc la ATI, pentru că toate ventilatoarele erau ocupate.

Acum fetița este internată la Timișoara, în stare gravă fiind intubată și ventilată.

Despre autor