Selectați pagina

Adio, medicamentelor anti-răceală. Virozele respiratorii pot fi tratate cu terapia Bowen

Adio, medicamentelor anti-răceală. Virozele respiratorii pot fi tratate cu terapia Bowen

Terapia Bowen a început să prindă din ce în ce mai mult teren în țara noastră și tot mai multă lume apelează la specialiștii care o practică, pentru a se trata de diverse afecțiuni, de natură fizică, psihică sau emoțională.

Terapeuții Bowen spun că oamenii apelează la această tehnică deoarece este rapidă, neivazivă și fără efecte secundare. Iar acum, în prag de iarnă, pacienții iau cu asalt cabinetele unde se practică Bowen, ca să scape de viroze respiratorii, bronșite sau alte afecțiuni de sezon.

„Virozele sunt într-adevar o problemă din ce în ce mai serioasă pentru că virușii sunt din ce în ce mai periculoși și produc complicații cu care persoana nu s-a confruntat până acum . Am avut pacienți care au făcut pneumonii și bronșite severe în urma unor viroze. Toate acestea pe un fond scăzut imunitar, datorat stresului. Terapia Bowen fortifică imunitatea și dă o putere incredibilă de autovindecare. Este deci, necesar să nu așteptăm până ne îmbolnăvim. Este mai păgubos să vindecăm boala, decât să întreținem sănătatea.”, a explicat pentru stirimed.ro, Oana Hărăguș, specialist în terapia Bowen

Potrivit specialistului, pentru tratarea unei viroze, de exemplu, este nevoie de una sau mai multe ședințe, depinde de cât de slăbit e sistemul imunitar al pacientului.

Dacă vă întrebați cum se face, efectiv, această terapie, Oana Hărăguș spune că, după completarea unei fișe medicale și după o consultație care este gratuită, pacintul este așezat pe pat și acoperit cu un cearșaf, fără să se dezbrace. Impulsurile Bowen se fac cu degetele și sunt în puncte special codate pe corp, în serii precise și cu pauze între mișcări. După primele miscari, 95% dintre pacienti susțin ca simt o stare de bine, se relaxeaza  profund sau chiar adorm.

„Corpul incepe să lucreze si procesul de autovindecare este declansat. Majoritatea înregistrează fără dubiu acest lucru, chiar pe pat. Ședinta durează ,în funcție de ritmul fiecăruia, fiind sută la sută personalizată. Bowen se face cu o frecvență de o ședință la șapte zile, deoarece corpul continuă să lucreze și în următoarele zile.”, a mai precizat Oana Hărăguș

Din experiența sa, terapeutul spune că pacienții care vin să trateze virozele respiratorii cu Bowen aleg această cale pentru că evită medicamentele din motive personale. Există, însă, și pacienți care merg în paralel, cu medicație standard pentru tratarea răcelilor și cu ședințe Bowen.

O ședință Bowen costă sub 100 de lei, de exemplu, la cabinetul Oanei Hărăguș costul unei ședințe este  55 de lei pentru adulți și 50 de lei pentru copii.

Despre autor