Selectați pagina

Studenții străini se calcă în picioare pentru un loc la UMF Cluj. Au fost 11 candidați pe un loc la Medicină Dentară

Studenții străini se calcă în picioare pentru un loc la UMF Cluj. Au fost 11 candidați pe un loc la Medicină Dentară

Studenții străini s-au înghesuit în acest an să prindă unul dintre cele 615 locuri puse la bătaie la specializările Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca. Cea mai mare concurență a fost la Medicină Dentară, unde 11 candidați au luptat pentru un loc de viitor student.

CITEȘTE ȘI: LT. DR. CARMEN BALOG, SINGURA FEMEIE MEDIC DE URGENȚĂ DINTR-O UNITATE MEDICALĂ DE AVIAȚIE DIN ROMÂNIA, A PRIMIT EMBLEMA DE MERIT „ACȚIUNI UMANITARE” CLASA A III-A

„La Universitatea de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca s-a înregistrat un nou record în ceea ce privește concurența pentru locurile destinate candidaților internaționali. Anul acesta, 2296 de tineri au sperat că vor ocupa unul dintre cele 615 locuri oferite de universitate pentru programele de studiu în limbile franceză și engleză.”

se arată într-un comunicat al UMF Cluj

Reprezentanții universității spun că cei aproape 2300 de candidați din acest an au provenit din 75 de țări, cei mai mulți venind din Franța, Germania, Maroc, Tunisia, Italia, Elveția, Israel. Aceștia au putut opta pentru trei programe de studiu, cu predare în limba engleză sau franceză: medicină, medicină dentară și farmacie.

Cum s-a desfășurat admiterea pentru candidații străini

La medicină, au fost disponibile 395 de locuri și au fost evaluate 1549 de dosare, spun cei care s-au ocupat de coordonarea admiterii în UMF Cluj. Cea mai mare concurență s-a înregistrat la programul de studiu medicină în limba franceză, cu 6 candidați pe un loc.

La Medicină Dentară, s-au înscris 636 de candidați pentru 100 de locuri, iar concurența cea mai mare a fost tot la linia de studiu cu predare în limba franceză, cu 11 candidați pe un loc.

La Facultatea de Farmacie, au fost scoase la concurs 120 de locuri, la care s-au înscris 111 candidați. La această specializare, concurența a fost de 2 candidați pe un loc la linia de predare în limba franceză.


Evaluarea candidaţilor în vederea admiterii s-a desfășurat printr-un concurs de evaluare a performanţelor profesionale și a realizărilor personale, în conformitate cu datele conținute în dosarul personal de aplicație. La nivelul fiecărei facultăţi, comisia de admitere a evaluat candidații pe baza unor criterii de selecţie generale, la nivel de universitate şi specifice, pentru fiecare facultate în parte.

La fel ca anul trecut, candidații s-au putut înscrie exclusiv online, pe o platformă dedicată.

“Candidații internaționali sunt atrași la UMF “Iuliu Hațieganu” de calitatea actului educațional, orientat către activitățile practice și învățământul la patul bolnavului, prin metode moderne precum „Problem-based learning” sau simularea medicală și având o curriculă dintre cele mai atractive. De asemenea, diplomele oferite de universitatea noastră sunt recunoscute la nivel internațional, iar astfel absolvenții noștri pot profesa oriunde în lume”,

a declarat prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca.

Școala în România, job-ul în Europa de Vest

UMF “Iuliu Hațieganu” este universitatea cu cel mai mare număr de studenți străini din România, cu aproximativ 3000 de studenți, din 62 de țări, de pe 6 continente. Și nu e de mirare că numărul studenților străini care vin aici să studieze Medicina este tot mai mare, de la an la an. Pregătirea este făcută la standarde internaționale, taxele de școlarizare sunt mai mici decât în alte țări europene, iar cu o diplomă de absolvent al UMF Cluj, garanția unui loc de muncă într-o țară vest europeană este aproape certă.

În plus, începând din acest an, studenții francofoni sau cei de alte naționalități din cadrul UMF “Iuliu Hațieganu”, care sunt interesați să profeseze în Franța, au posibilitatea să acceseze platforma educațională digitală franceză SIDES NG, ce le permite să se pregătească pentru ECN (echivalentul examenului de rezidențiat în Franța).

CITEȘTE ȘI: UMF CLUJ, DECORATĂ DE PREȘEDINTELE KLAUS IOHANNIS PENTRU MODUL ÎN CARE A GESTIONAT PANDEMIA COVID 19