Selectați pagina

Admitere in vremea COVID-19. Cum vor susține examenul de admitere viitorii mediciniști, care vor să studieze la UMF Cluj

Admitere in vremea COVID-19. Cum vor susține examenul de admitere viitorii mediciniști, care vor să studieze la UMF  Cluj

Organizarea examenului de admitere la facultăți, în acest an, este o adevarată provocare pentru conducerile universităților din țară. Dacă la unele facultăți și specializări, admiterea se poate organiza exclusiv online, în universitățile care pregătesc viitorii medici, admiterea online nu este o variantă viabilă.

Examen cu măști, mănuși și dezinfectanți

La Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, admitere din acest an va avea loc în perioada 25 – 26 iulie 2020, în varianta clasică, cu probă scrisă. Examenul va fi organizat în mai multe spații închiriate, înafara universității, astfel încât să se poată păstra măsurile de distanțare socială a candidaților.

“Am decis să organizăm examenul de admitere în varianta clasică, după ce ne-am consultat și cu rectorii celorlalte universități de medicină și farmacie din țară, pentru că acesta reprezintă o probă complexă de evaluare a cunoștințelor candidaților. Ne bucură interesul constant al tinerilor pentru profesiile din domeniul sănătății și dorim să le oferim cele mai bune condiții, atât la examenul de admitere, cât și pe parcursul anilor de studiu.” a declarat prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul UMF “Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca.

La admiterea din acest an pentru cele trei facultăți din cadrul universității, Facultatea de Medicină, Facultatea de Medicină Dentară și Facultatea de Farmacie, sunt așteptați circa 2000 de candidați. Examenul scris se va desfășura atât în amfiteatrele universității, cât și în alte spații care vor fi închiriate pentru acest scop.

„UMF “Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca a ales să închirieze săli de examinare la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, Facultatea de Psihologie din cadrul Universității “Babeș-Bolyai”, la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară și la Sala Sporturilor “Horia Demian”. De asemenea, s-au rezervat sălile de conferințe din două mari hoteluri din oraș, Grand Hotel Italia și Hotel Napoca.

Candidații vor avea acces la toate materialele de protecție necesare: măști, mănuși, dezinfectant, iar distanța din aceștia va fi de minimum doi metri. În plus, tinerilor care vor avea nevoie de cazare pe perioada admiterii li se vor pune la dispoziție căminele universității, care vor fi igienizate și dezinfectate.”, se arată într-un comunicat de presă al UMF „Iuliu Hațieganu”

Admitere online pentru străini

Singurii candidați care vor susține examenul de admitere online, sunt străinii care vor să studieze Medicina în România.

„Pentru candidații străini interesați să studieze medicina la noi în țară, conducerea universității a decis ca înscrierea și evaluarea acestora să se desfășoare exclusiv online. Astfel, viitorii studenți internaționali vor putea veni la Cluj-Napoca doar la toamnă, la începutul anului universitar”, se mai arată în comunicatul UMF Cluj

Examenul de admitere pentru ciclul de licență, anul universitar 2020-2021, va avea loc în zilele de 25 și 26 iulie 2020.

În 25 iulie va avea loc proba pentru specializările farmacie, asistență medicală generală, radiologie și imagistică, balneofizio-kinetoterapie şi recuperare, tehnică dentară și nutriție și dietetică. Duminică 26 iulie vor susține examenul de admitere candidații pentru programele de studiu medicină și medicină dentară.

Toate detaliile privind organizarea examenului de admitere vor fi disponibile în Ghidul Admiterii, care va fi publicat pe site-ul universității www.umfcluj.ro.