Selectați pagina

Aerosolii în tratarea răcelilor. Cum se face corect o cură de aerosoli

Aerosolii în tratarea răcelilor. Cum se face corect o cură de aerosoli

Aparatul de aerosoli este nelipsit, în special în casele unde sunt copii mici.  Iar acum, când sezonul virozelor respiratorii bate la ușă, micul aparat va fi din ce în ce mai folosit. Mulți părinți obișnuiesc să folosească aparatul de aerosoli în timp ce copiii dorm, mai ales dacă aceștia sunt mici și plâng atunci când li se pune masca pe față. Lucru total interzis, atrag atenția medicii pediatri, care consideră că aerosolii făcuți în timpul somnului le pot face mai mult rău decât bine micuților.

Medicul de familie cu competențe pediatrice, Elena Nagy, a explicat pentru stirimed.ro cum se fac corect curele de aerosoli.

„În primul rând, părinții trebuie să știe că aerosolii nu se fac în cazul răcelilor ușoare. Adică, dacă doar îi curge puțin nasul copilului, nu sărim repede cu aerosoli. Dacă vedem că există probleme de respirație, că tusea copilului este puternică, atunci se pot face aerosoli cu puțină apă de mare. Însă, important de știut că un medic ar trebui să consulte copilul și să îi prescrie un tratament corect. Cât despre aerosoli făcuți în timpul somnului, este total interzisă această practică, deoarece acei aburi nu fac decât să declanșeze secrețiile, iar copilul se poate îneca în somn. Aerosolii se fac întotdeauna când copilul este treaz, chiar dacă nu stă cu masca pe față tot timpul cât durează un ciclu de aerosoli”, a declarat medicul Elena Nagy

Potrivit medicului, folosirea aparatului de aerosoli ar trebui făcută doar la recomandarea specialistului, dacă starea de sănătate a pacientului impune acest lucru.