Selectați pagina

Afişele care îi învaţă pe elevi cum să limiteze răspândirea COVID ajung în şcoli înainte de vacanţă

Afişele care îi învaţă pe elevi cum să limiteze răspândirea COVID ajung în şcoli înainte de vacanţă

Afișe cu informații utile și reguli care trebuie respectate pentru limitarea răspândirii infecției cu virusul SARS-Cov- 2 vor fi puse în școli.

Deşi sunt pe masa ministerelor de aproape două luni, abia acum au fost aprobate. Ele vor ajunge în şcoli chiar înainte de vacanţă, spune Răzvan Cherecheş, specialist în sănătate publică.

Acestea au fost create în cadrul campaniei „Om cu Om oprim pandemia”. Colaborarea a fost între Ministerul Sănătății şi Ministerul Educației Naționale. S-au alăturat însă UNICEF și Universitatea Babeș Bolyai-catedra de sănătate publică, se arată în comunicat.

Sunt trei reguli de bază: Păstrarea distanțării fizice, portul măștii de protecție și respectarea igienei. Ele sunt prezentate elevilor într-un limbaj accesibil și cu elemente vizuale ușor de înțeles.

Informațiile au fost vizate de către specialiști în sănătate publică.

RĂZVAN CHERECHEŞ SPUNE CĂ AFIŞELE AR FI TREBUIT SĂ AJUNGĂ ÎN ŞCOLI MAI REPEDE

Aceste afişe ar fi trebuit să ajungă în şcoli înainte ca elevii să se întoarcă fizic în clase, spune Răzvan Cherecheş. Iată că ele vin abia acum, înainte ca elevii să intre în vacanţă o lună de zile.

În 4 februarie am postat un clip cu informații care ar trebui postate în școli pentru protecția copiilor. În următoarea săptămână, Ministerul Sănătății a preluat informația și a dezvoltat o serie de postere de utilizat în scoli.De atunci, de fiecare dată când am întrebat ce s-a mai întâmplat cu posterele mi s-a spus că așteaptă aprobarea Ministerului Educației.

În sfârșit, după obținerea aprobării de la Ministerul Educației, posterele care ar fi trebuit să ajute începerea școlii au fost publicate pe site-ul Ministerului Sănătății.

Sună cumva în oglindă – Ministrul Educației Câmpeanu aprobă posterele care să ajute începerea școlii cu 2 zile înainte ca școlile să se închidă pentru vacanță.

Exact la fel același ministru anunța nu are cum să organizeze distanțarea elevilor la începerea școlii de joi pe luni (deși se discuta începerea școlii de 3 săptămâni), a spus Răvan Cherecheş, specialist în sănătate publică.

Afişele pot fi descărcate de aici şi afişate în şcoli.

CITEŞTE ŞI: VIDEO CUM VA EVOLUA PANDEMIA COVID-19 IN PRIMĂVARA 2021. CE SPUNE RĂZVAN CHERECHEȘ, PROFESOR DE SĂNĂTATE PUBLICĂ LA UBB CLUJ

Despre autor