Selectați pagina

Sute de copii la UPU din Cluj, de Sărbători. Peste 50% dintre ei cu infecţii respiratorii

Sute de copii la UPU din Cluj, de Sărbători. Peste 50% dintre ei cu infecţii respiratorii

Aglomeraţie la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii din Cluj-Napoca. 389 de copii au ajuns de sărbători la spital. Peste 50 la sută dintre copii au fost cu infecţii respiratorii, iar restul au avut, printre altele, probleme digestive sau diferite traumatisme.


În trei zile au fost 389 de prezentări din care 67 au necesitat internări. Marea majoritate au primit tratament la domiciliu. Se menţine acelaşi ritm crescut din ultimele şase săptămâni, vorbim însă de infecţii uşoare, practic sub 20 la sută au necesitat internare, restul putând fi gestionate la domiciliu, a declarat Daniela Dreghiciu, purtătorul de cuvânt al Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii.


Medicul le recomandă părinţilor să apeleze şi la centrele de permanenţă sau la medicii de familie dacă nu vorbim de o urgenţă.

Timpul de aşteptare rămâne ridicat la UPU. În cazul copiilor care nu reprezintă urgenţă, conform protocolului de triaj, le reamintim părinţilor că funcţionează şi centrele de permanenţă sau se pot adresa medicilor de familie, a mai declarat Daniela Dreghiciu.

Numărul infecţiilor respiratorii este ridicat în această perioadă, însă respectând câteva reguli copiii pot rămâne sănătoşi, spun medicii.


Le recomandăm părinţilor să evite aglomeraţiile, petreceri, mall-uri, locuri de joacă pentru că e o perioadă cu infecţii respiraţii frecvente, iar aceste locuri duc la contaminarea reciprocă a copiilor. De asemenea, dacă prezintă semne de boală, copiii să rămână acasă fără a intra în contact cu alţii şi rugăm părinţii să renunţe la petreceri dacă au copii bolnavi, a completat Daniela Dreghiciu, purtătorul de cuvânt al Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii.

Deşi cei mici sunt în vacanţă, medicii se aşteaptă ca şi în perioada Revelionului numărul copiilor care ajung la Unitatea de Primiri Urgenţe să fie unul ridicat.

CITEŞTE ŞI FEBRA NU ESTE O BOALĂ ȘI ESTE UNEORI NECESARĂ. CE TREBUIE SĂ FACEM CÂND MICUȚII AU FEBRĂ

Despre autor