Selectați pagina

A 15-a persoană diagnosticată cu Coronavirus va fi internată la Spitalul de Infecțioase din Cluj

A 15-a persoană diagnosticată cu Coronavirus va fi internată la Spitalul de Infecțioase din Cluj

Numărul persoanelor din România infectate cu noul tip de Coronavirus a ajuns la 15, după ce duminică, o femeie de 70 de ani din județul Mureș a fost diagnosticată pozitiv. Femeia se afla în izolare la domiciliu din data de 6 martie, iar sâmbătă a început să se simtă rău. Pacienta va fi internată la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj.

„Persoana se afla în izolare la domiciliu din data de 6 martie a.c., întrucât a revenit în țară din Italia (Ancona/ Bologna). În cursul zilei de ieri i-au fost recoltate probe, după ce femeia a avut dificultăți de respirație, tuse și febră. Femeia va fi transportată cu izoleta pentru internare la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj.”, transmit specialiștii din Grupul de Comunicare Strategică.

CITEȘTE ȘI CORONAVIRUS. MĂSURI SPECIALE INSTITUITE DE AUTORITĂȚILE DIN ROMÂNIA PENTRU LIMITAREA RĂSPÂNDIRII INFECȚIILOR CU NCOVID2019 VIDEO

Situația Coronavirus acum, în România

Până acum, în România au fost diagnosticate pozitiv cu noul tip de Coronavirus 15 persoane, iar dintre acestea 5 persoane au fost declarate vindecate și au fost externate, potrivit informațiilor transmise de Grupul de Comunicare Strategică.

„Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 11 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 12.877 de persoane sunt în izolare la domiciliu și sub monitorizare medicală. Până la această oră au fost prelevate și analizate 948 probe de la persoanele care au sosit în România din zone afectate de infecția cu COVID-19 (coronavirus) ori persoane care au intrat în contact cu pacienți confirmați cu acest virus. Dintre acestea, 934 au ieșit cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu virusul.”, se arată într-o informare al Grupului de Comunicare Strategică

Măsuri în premieră în România, luate pentru limitarea răspândirii Coronavirusului:

  • este interzisă organizarea evenimentelor cu mai mult de 1.000 de participanți, până în 31 martie 2020
  • stagiile de practică în spitale sunt suspendate
  • vizitele aparținătorilor în spitale sunt interzise
  • cursurile vor fi suspendate timp de 14 zile în școlile unde se înregistrează cazuri de îmbolnăviri cu nCOVID2019
  • informații despre Coronavirus pot fi obținute telefonice la TelVerde 0800 800 358 sau la +4021.320.20.20, număr valabil pentru cetățenii români aflați în străinătate.