Selectați pagina

Al Bano și Romina Power concertează, pentru prima dată, în Cluj, pe scena BT Arena: ”Fără muzică am fi într-o eroare. Muzica ne ajută să depășim perioade negre ale vieții”

Al Bano și Romina Power concertează, pentru prima dată, în Cluj, pe scena BT Arena: ”Fără muzică am fi într-o eroare. Muzica ne ajută să depășim perioade negre ale vieții”

Al Bano și Romina Power, îndrăgiții artiști de renume internațional, vor susține un concert, duminică seara, de la ora 20.00, în Cluj-Napoca, pe scena BT Arena.

Cuplul Al Bano și Romina Power se află pentru prima dată, în Cluj, pentru un concert. Cei doi artiști și-au reluat, în acest an, turneul internațional „Live Tour”, întrerupt în 2020 din cauza pandemiei de COVID 19

Artiștii au ajuns în Cluj-Napoca, sâmbătă seara, după concertul pe care l-au susținut în București.

„Sunt bucuros să fiu în acest oraș despre care am auzit numai lucruri bune. Sunt pentru prima dată în Cluj, în orașul dumenavoastră și abia aștept să îl vizitez puțin, înainte de concert. Dar, apoi, abia aștept să îl vizitez mai profund, prin intermediul publicului din sală”, a spus Al Bano, imediat după ce a aterizat în Cluj-Napoca.

Al Bano și Romina Power
Al Bano, imediat după ce ajuns în Cluj-Napoca/Sursa foto: Facebook Mira Show

Partenera sa de scenă, Romina Power, a mărturisit că era pe punctul să amâne și acest concert, din cauza unor probleme de sănătate.

„Am avut un accident la genunchi, era cât pe ce să nu pot veni, pentru că medicii mi-au recomandat repaus total. Dar, pentru mine, publicul înseamnă foarte mult și am ținut neapărat să fiu aici, mai ales după doi ani de pandemie, în care concertele noastre și publicul au avut de suferit”, a spus Romina Power.

Al Bano si Romina Power
Romina Power, imediat după ce a ajuns în Cluj-Napoca

Mesajul cuplului Al Bano și Romina Power pentru publicul lor

Melodiile interpretate de Al Bano și Romina Power sunt fredonate, de multe ori, de întreaga familie. Iar artiștii spun că cel mai bun mesaj pentru cei care le iubesc muzica, stă ascuns în melodiile lor.

„Mesajul este muzica. Cântecele noastre sunt un mesaj. Noi nu suntem politicieni și nu suntem atât de șmecheri în a folosi cuvintele. Dar muzica noastră este un mesaj puternic pentru publicul nostru”, a spus Romina Power, sâmbătă seara, într-o conferință de presă susținută pe Aeroportul Internațional Cluj-Napoca.

Muzica este și terapie, crede Al Bano, care a mărturisit că a depășit perioadele negre din viața lui, cu ajutorul cântecelor.

„Fără muzică, am fi cu toții într-o eroare gravă. Iubesc să cânt, iubesc muzica, pe mine muzica mă face să zbor, să trec lin prin viață, indiferent că este presărată cu lucruri bune sau mai puțin bune. Ca orice om, am traversat și eu în viață momente extraordinare, dar și momente negre. Dar muzica m-a salvat întotdeauna”, a declarat Al Bano, sâmbătă seara, într-o conferință de presă susținută pe Aeroportul Internațional Cluj-Napoca.

Cum se pregătesc Al Bano și Romina Power înaintea unui concert

„Bat în lemn, înainte de fiecare spectacol. Pentru ca totul să meargă bine”, mărturisește Romina Power

Dacă Romina este superstițioasă, Al Bano recurge la un truc menit să îi încălzească vocea, înainte de a urca pe scenă

„Întotdeauna înainte de spectacol, deși nu beau niciodată whisky, obișnuiesc să iau o gură de Chivas. Am învățat asta de la Placido Domingo, care spunea că așa îmi încălzesc corzile vocale. Și atunci vocea zboară ca și trenul. Voi știți că trenul zboară?”, a spus cu zâmbetul pe buze artistul

Despre Al Bano și Romina Power

Duo-ul italian Al Bano și Romina Power s-a lansat în 1975, cu albumul „Dialogo”. 47 de ani mai târziu, au un palmares discografic cu care puțin artiști se pot mândri: peste 20 de albume lansate și 150 de milioane de copii vândute în întreaga lume. În 1994, după dispariția fără urmă a fiicei lor cea mare, Ylenia Carrisi, cei doi artiști s-au despărțit pe toate planurile. Cuplul s-a refăcut, însă, pe plan personal în 2018, dar și mai repede pe plan artistic: în 2013, Al Bano și Romina s-au reunit cu ocazia concertelor susținute la Moscova pentru a celebra cea de-a 70-a aniversare a artistului. În anul următor, artiștii au susținut un spectacol la București, iar Al Bano a mai revenit de alte două ori în țara noastră, la Târgu Mureș, în 2016, și la Alba Iulia, în 2018.

Biletele pentru concertul de duminică seara, de la ora 20.00, se pot achiziționa atât de la fața locului, cât și de AICI