Selectați pagina

Alertă pe aeroportul din Cluj. Suspiciunea de coronavirus nu se confirmă deocamdată

Alertă pe aeroportul din Cluj. Suspiciunea de coronavirus nu se confirmă deocamdată

Alertă pe Aeroportul Internațional din Cluj-Napoca după ce o persoană care a călătorit într-o zonă cu coranavirus a fost depistată la bordul unui avion. Femeia se afla pe cursa Varșovia-Cluj-Napoca și deși nu avea simptome a fost preluată de o ambulanță și transportată la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj.

A fost preluată o persoană care a anunțat anterior că este posibil să fi venit în contact cu o persoană cu suspiciune de infecție cu nCoV 2019 (coronavirus). A fost alertat aeroportul și conform procedurii aeronava a fost garată. Medicul epidemiolog din Direcția de Sănătate Publică a județului Cluj a efectuat ancheta epidemiologică conform procedurilor. În urma anchetei s-a decis, ca masură profilactică (persoana este asimptomatică) izolarea în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca pentru o perioadă de până la 14 zile și prelevarea de probe conform metodologiei, potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică.

În urma consultului de specialitate efectuat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, medicii specialiști consideră puțin probabil ca persoana sa fie infectată cu nCoV, mai precizează reprezentanții DSP

Pentru pasagerii din aeronavă (în număr de 57) s-a întocmit o evidență cu datele acestora pentru a putea fi contactați și monitorizați. Totodată, aceștia au primit informații cu privire la simptomatologia bolii și le-a fost recomandat că în cazul apariției unor simptome să se adreseze serviciului de urgență 112 în vederea transportului la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj -Napoca.

 

Despre autor