Selectați pagina

Ambulanța Cluj supraviețuiește cu ajutorul voluntarilor de la UMF. Director SAJ Cluj: „Ar trebui să se implice și farmaciile și medicii de familie în activitatea de testare”

Ambulanța Cluj supraviețuiește cu ajutorul voluntarilor de la UMF. Director SAJ Cluj: „Ar trebui să se implice și farmaciile și medicii de familie în activitatea de testare”

Activitatea în Ambulanța Cluj este sufocată de solicitările foarte multe venite din partea celor care, pe de o parte au nevoie de asistență medicală de urgență, pe de altă parte, au nevoie de testări pentru COVID.

„Ne lipsesc locurile în spitale, pentru că acum spitalele sunt blocate. Acum, activitatea noastră este pe 3 paliere: urgențele, transportul bolnavilor între clinici și testările. Avem peste 250 de solicitări pentru testări COVID, în așteptare. Două mașini merg doar la testări, iar ca să ajungem la toate cele 250 de solicitări, ne ia 2 – 3 zile”,

a declarat pentru ȘtiriMed, dr. Horia Simu, managerul Serviciului de Ambulanță Județean Cluj

Ajutor de la UMF Cluj

Ambulanța Cluj reușește să supraviețuiască în această perioadă aglomerată cu ajutor de la UMF Cluj.

„Avem 9 voluntari, studenți în anii 5 și 6 la UMF Cluj, care ne ajută, merg la testări. Dar am mai avea nevoie de ajutor. De exemplu, ar putea să se implice mai mult farmaciile și medicii de familie în testări. La fel și serviciile private de Ambulanță. Și atunci ar scădea și numărul de solicitări către SAJ”

a mai spus dr. Horia Simu

Managerul SAJ Cluj a mai explicat că în această perioadă nu au mai fost cazuri de infectări cu SARS-COV 2 în rândul angajaților, deoarece aproape toți sunt vaccinați.

„Au mai fost unii pozitivi, dar cu forme foarte ușoare. Unii chiar fără simptome. Dar sunt vaccinați și atunci, asta e important: să fii vaccinat, pentru că dacă nu ești și faci o formă gravă a bolii, nu ai loc în spital”

a concluzionat managerul SAJ Cluj

CITEȘTE ȘI: SPITALUL MILITAR DIN CLUJ SUFOCAT DE PACIENŢII INFECTAŢI CU COVID-19. MEDIC: RUDELE CELOR CARE DECEDEAZĂ CAUTĂ SCUZE CARE NU AU O BAZĂ REALĂ