Selectați pagina

Ambulanța Cluj și medicii de Urgență, solicitați pentru febră la copii și consum excesiv de mâncare, la adulți

Ambulanța Cluj și medicii de Urgență, solicitați pentru febră la copii și consum excesiv de mâncare, la adulți

Crăciunul nu a fost prilej de odihnă și relaxare pentru medicii din Cluj care au fost de serviciu în Unitatea de Primiri Urgențe și la Ambulanță. Sute de pacienți au avut nevoie de îngrijiri medicale, mulți dintre ei după ce au consumat prea multe alimente și băuturi alcoolice. Dar și foarte mulți copii au avut nevoie de ajutorul medicilor, din cauza virozelor respiratorii.

Ambulanța Cluj: cu 131% mai multe cazuri de febră la copii decât de Crăciun 2021

Medicii de la Ambulanța Cluj au intervenit, în zilele de sărbătoare, la circa 250 de cazuri, în 24 de ore. Cei mai mulți pacienți au sunat la 112 pentru că acuzau dureri abdominale, greață și vărsături.

„În Ajunul Crăciunului și în primele 2 zile de Crăciun am intervenit la 800 de cazuri. PE lângă obișnuitele accidente vasculare, ccidente rutiere și mici accidente casnice, medicii au fost solicitați și pentru cazuri asociate consumului în exces de alimente și băuturi alcoolice. Au fost 11 cazuri de persoane în stare de ebrietate, unde a fost solicitată Ambulanța. Dar, față de anul trecut, am avut foarte multe cazuri de febră la copii. Am intervenit la 75 de cazuri de febră lacopii și la alte 55 de cazuri de febră la adulți. Față de aceeași perioadă a anului trecut, am avut o creștere de 131% a cazurilor de febră. Sunt foarteb mulți pacienți copii cu viroze respiratorii”, a declarat pentru ȘtiriMed, Dr. Horia Simu, managerul Serviciului de Ambulanță Județean Cluj.

Urgențe fără internare la UPU Cluj

La Unitatea de Primiri Urgențe Cluj, în zilele de sărbătoare, medicii au avut activitatea ca într- zi obișnuită. Aproape 400 de pacienți au avut nevoie de îngrijiri, după ce au fost victime ale unor accidente casnice ușoare sau au consumat prea multe alimente și băuturi alcoolice.

„Marea majoritate a pacienților nu au necesitat internare sau fost investigați și s-au întors la domiciliu cu recomandări.
Ies în evidență pacienții care au ajuns în UPU ca urmare a consumului de mâncare și băutură în exces, un număr de 20 pacienți. 9 pacienți cu simptomatologie care a indicat consum de alimente în exces, din care doi pacienți au fost internați. De asemenea, un număr de 11 pacienți au ajuns în UPU ca urmare a consumului excesiv de alcool, fără să rămână vreunul internat. Potrivit personalului medical implicat în acordarea de îngrijiri medicale, din punct de vedere statistic numărul de astfel de cazuri este în ușoară descreștere față de anii anteriori”, a declarat pentru ȘtiriMed, Doru Danciu, purtător de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj

Pentru că urmează alte câteva zile de sărbătoare, cu mese întinse, medicii recomandă prudență, atât în ceea ce privește cosnumul de alimente și băuturi, cât și în ceea ce privește utilizarea articolelor pirotehnice.

CITEȘTE ȘI: SUTE DE COPII LA UPU DIN CLUJ, DE SĂRBĂTORI. PESTE 50% DINTRE EI CU INFECŢII RESPIRATORII