Select Page

Ambulanțe care se strică mereu, pacienți care așteaptă. Beard Brothers strânge bani pentru o autospecială SMURD nouă

Ambulanțe care se strică mereu, pacienți care așteaptă. Beard Brothers strânge bani pentru o autospecială SMURD nouă

O ambulanță nouă pentru Cluj. Asociația Beard Brothers a demarat o campanie pentru a achiziționa o ambulanță care va fi donată Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj.  Asta pentru că în acest moment 60 la sută din parcul auto este vechi, iar ambulanțele se strică tot mai des, punând viața pacienților în pericol.

Iată mesajul celor de la Beard Brothers:

It’s on!

Ladies and gents, azi pornim din nou la drum. La cel mai greu drum de pana acum.

Ce vrem? 
Sa achizitionam o ambulanta noua, de tip C, pentru SMURD.

De ce?
Pentru ca ambulantele actuale au un grad ridicat de uzura. Stiai ca durata optima de viata a unei ambulante e de 5 ani? Ghici cate dintre ambulantele din Cluj au depasit durata respectiva? Iti spunem noi, TOATE!

Cat costa?
La prima strigare, 150 000 de euro. ( Zicem la prima strigare pentru ca intentionam sa rascolim pamantul sa gasim cel mai bun pret)

Cum?
Ca de obicei, planuim sa implicam toata comunitatea, pentru ca noi, OAMENII, suntem o putere!

Ce zici, te bagi?

Campania a fost salutată de cei de la ISU Cluj.

Nu putem fi mai mândri să vă avem parteneri în salvarea de vieţi!

Reprezentannții ISU spun că în acest moment își desfășoară cu dificultate activitatea, în condițiile în care toate ambulanțele sunt vechi.

60 la sută din parcul auto e depășit. La ambulanțe stăm cel mai prost. Avem o singură ambulanță cu 6 ani vechime, restul sunt de la 7 ani in sus, a declarat Ion Moldovan, inspector șef ISU Cluj

De cele mai multe ori medicii sunt nevoiți să improvizeze sau să își pună viața în pericol pentru a salva un pacient.

Sunt ambulanțe vechi, aparatura e și mai veche. Cele mai vechi cu care lucram sunt de 11 ani. Problemele apar când te duci la un caz și îti dai seama că ambulanta nu mai merge și suni în dispecerat să trimită altă resursă sau ajungi la pacient pornești spre spital și nu mai merge ambulanța și chemi altă resursă. Și mai grav e când se defectează ambulanța și ești cu pacient critic. Au fost situații, unele hilare când a trebuit să solicitam echipaj care să ne preia pacientul pentru ca nu se mai închidea ușa de la ambulanță și chiar exista riscul să pierdem ușa până ajungeam la destinație. Pentru pacientul critic contează fiecare secunda și tu pornești spre pacient și dispeceratul se bazeaza că vei ajunge și la un moment dat anunți ca nu mai poți ajunge. Sigur că pacientul va avea mai mult de așteptat până când o alta resursă va fi alocată, a adeclarat Cristian Ursu, medic șef UPU-SMURD.

About The Author