Selectați pagina

VIDEO Angajații din sănătate pregătiți din miting. Mai multe autocare au plecat spre București

VIDEO Angajații din sănătate pregătiți din miting. Mai multe autocare au plecat spre București

Angajații din sistemul sanitar se pregătesc de miting. Mai multe autocare cu medici,asistenți și infirmieri au plecat și din Cluj-Napoca spre Capitală. Oamenii sunt ne mulțumiți de Legea Salarizării Unitare și spun că pierd la salariu între 500 și 1000 de lei.

Încărcați cu bagaje și pregătiți de un drum lung, medici, asistente, infiermieri dar și alți angajați din spitalele clujene au urcat în autocare și au pornit spre București cu speranța că revednicările lor vor fi auzite de guvernanți. Ei cer salarii mai mari și păstrarea sporurilor.

Sa ne dea sporurile si salariile promise. Sa lucrezi pe TBC si sa nu ai sporuri, au facut o discrriminare foarte mare. Ne-a taiat cel putin 500 de lei. Mergem la Bucuresti la greva sa ne cerem drepturile pe care ni le-au promis, a spus o infirmieră.

Sunt nemultumita de legea salarizarii care spune ca e lege unitara e o lege descriminatorie. Au facut un haos in lumea medicala se uita urat pacientul la medic, iar medicii nu pot lucra fara personalul medical. Eu lucrez la infectioase imi ia din salariu. Sunt asistenta am crezut ca imi creste la pensie, dar a crescut cu 20 suta si imi ia 25 la suta, a adaugat o asistentă medicala.

Mergem până la București pentru salarii sa se schimbe ceva. Asa nu se poate lucra. Asistenta si medicul numai au primit, noi suntem pe nicaieri. Raman fara 300 de lei, asa ajung sa lucrez pt bani de nimic. Ne trebuie salariile si sporurile inapoi, a adaugat un portar.

La mitingul de mâine vor veni sindicaliști din toată țara însă peste 150 de medici, infirmieri, asistenți dar și alți angajați sunt din spitale din Cluj.

E vorba de inechitati si discriminari pe care le-a creat legea intre diferite categorii si regulametul de sporuri limitate la 30 la suta, plus ca nu se pot cumula 2 sau 3 sporuri. O nemultumire majora e ca doar pentru doua categorii s-au majorat salariile, iar restul personalului ramane cu salariile nemajorate. De la Cluj astazi pleaca 3 autocare cu 155 de persoane. Dacă revenidicările nu vor fi soluționate, urmeaza , conform legii pe 7 greva de avertisment iar pe 11 mai greva generala pe durata nedeterminata.

Dacă revendicările lor nu vor fi ascultate, în data de 7 mai va urma o grevă de avertisment, iar în 11 mai va fi declanșată greva generală.

Despre autor