Aparatură de ultimă generație pentru reducerea riscului de infecții nosocomiale la Spitalul de Copii din Cluj
Micii pacienți care ajung la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii vor fi mai protejați de infecțiile nosocomiale. Spitalul beneficiază de un sistem automat de identificare microbiană prin spectrometrie de masă, 50 de sisteme de decontaminare/tratare a aerului din încăperi și un sistem de evidențiere a încărcăturii microbiologice în aer.
În total sunt 56 de noi echipamente și produse destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale. În valoare totală de 1.580.850 lei, la care se adaugă TVA, dotările au fost achiziționate în cadrul unui proiect cu finanțare europeană, prin Planul Național de Redresare și Reziliență, câștigat și implementat de forul administrativ județean.
„Sunt fonduri europene extrem de importante pe care le-am atras și pe care le utilizăm pentru a crește calitatea actului medical și a preveni infecțiile asociate asistenței medicale. Ne dorim ca micii pacienți să beneficieze de servicii de specialitate la standarde europene, în condiții de maximă siguranță și confort”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.
Instituția sanitară aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj beneficiază de un sistem automat de identificare microbiană prin spectrometrie de masă, 50 de sisteme de decontaminare/tratare a aerului din încăperi și un sistem de evidențiere a încărcăturii microbiologice în aer.
De asemenea, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii a mai fost dotat cu un sterilizator cu abur sub presiune pentru sterilizare biberoane, tetine, un echipament pentru depozitarea endoscoapelor dezinfectate și două mașini de spălare-dezinfecție ploști, urinare și olițe.