Selectați pagina

A apărut primul caz de Coronavirus confirmat în România. Măsuri recomandate pentru limitarea răspândirii virusului

A apărut primul caz de Coronavirus confirmat în România. Măsuri recomandate pentru limitarea răspândirii virusului

În România  a fost confirmat primul caz de Coronavirus. Este vorba de un bărbat din județul Gorj, care a fost testat după ce a intrat în contact cu un cetățean italian purtător al virusului Covid-19.

Cazul de Coronavirus a fost confirmat miercuri, seara, în timpul unei conferințe de presă susținută de ministrul Sănătății, Victor Costache și de șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

„Suntem, din păcate, în măsură să vă anunţăm că în urma testării făcute persoanelor din judeţul Gorj, care au intrat în legătură cu cetăţeanul italian din Rimini, avem primul caz confirmat de infectare cu Covid -19 pe teritoriul României. Bărbatul este dintr-o localitate din judeţul Gorj. Imediat după ce va ajunge la Bucureşti, va intra pe schema de tratament şi sperăm într-o evoluţie pozitivă. Starea bărbatului este bună, nu manifestă simptome şi nu trebuie să ne alarmăm. Este vorba despre o persoană total asimptomatică. Avem în lucru încă 33 de teste din acea zonă, şi vom comunica rezultatele imediat ce va fi posibil”, a declarat Victor Costache, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul MAI.

Pacientul a fost preluat în condiții de siguranță și transportat la Institutul Național de Boli Infecțioase  „Matei Balș”, din București.

Cum se transmite Coronavirusul

Coronavirusul este periculos deoarece se transmite cu rapiditate, iar persoana infectată cu acest virus poate fi contagioasă chiar înainte de apariția simptomelor bolii. Dealtfel, nici pacientul din Gorj nu prezintă încă semne ale bolii, potrivit lui Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență. Acesta a precizat că situația nu este încă gravă în țara noastră.

„Când numărul cazurilor devine mai mare, abordarea se adaptează situaţiei. Nu vrem să dăm informaţii care să ducă către pacient. Mesajul direct este acela că virusul se transmite pe calea aerului, dar trebuie să stai la o distanţă apropiată timp de 15 minute”, a spus Raed Arafat, miercuri seara.

Măsuri necesare pentru protecție împotriva Coronavirusului

Specialiștii  recomandă populației câteva măsuri care limitează răspândirea noului virus:

  • spălatul pe mâini cu apă și săpun
  • dezinfectarea mâinilor
  • odihnă de minimum 7 ore pe noapte
  • alimentație sănătoasă și echilibrată
  • mișcare făcută cu regularitate
  • evitarea locurilor aglomerate
  • consultarea medicului de familie la apariția simptomelor de răceală

reguli coronavirus

 

 CUM NE SPĂLĂM CORECT PE MÂINI