Selectați pagina

Medicii fac apel la donare de sânge pentru salvarea băiatului electrocutat din Iaşi

Medicii fac apel la donare de sânge pentru salvarea băiatului electrocutat din Iaşi

Medicul Sidonia Susanu de la Spitalul de Pediatrie Iaşi face apel către donatorii de sânge şi produse din sânge din Iaşi şi alte judeţe să-l ajute pe băiatul electrocutat vineri seara, după ce a căzut pe o pasarelă pietonală din cartierul Manta Roşie pe firele de înaltă tensiune, iar de acolo pe o locomotivă, potrivit Agerpres.

Coordonatorul Compartimentului de Chirurgie Plastică şi Reparatorie şi a Unităţii Funcţionale de Arşi din cadrul Spitalului pentru Copii „Sfânta Maria” Iaşi, dr Sidonia Susanu, a declarat că băiatul de 16 ani a fost supus unei noi intervenţii chirurgicale de mare anvergură în urma căreia starea sa s-a ameliorat simţitor.

„S-au excizat o mare parte din suprafeţele cutanate arse. Parţial s-a realizat acoperirea zonelor excizate cu grefe de piele şi substituienţi sintetici”, a declarat dr Sidonia Susanu.

Aceasta a declarat că în urma acestei intervenţii chirurgicale starea generală a băiatului este mult ameliorată, însă pe viitor are nevoie de alte intervenţii chirurgicale. Pentru aceasta va avea nevoie de o cantitate mai mare de sânge şi produse din sânge.

Despre autor