Selectați pagina

Aproape 10.000 de cazuri de rujeolă înregistrate până acum în România. Numărul bolnavilor crește alarmant. VEZI JUDEȚUL AFLAT PE PRIMUL LOC

Aproape 10.000 de cazuri de rujeolă înregistrate până acum în România. Numărul bolnavilor crește alarmant. VEZI JUDEȚUL AFLAT PE PRIMUL LOC

Numărul total de cazuri de rujeolă confirmate în România și raportate până vineri este de 8.803, cu 310 mai multe decât săptămâna trecută, potrivit unei informări publicate pe site-ul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică (INSP). Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în județul Satu Mare. 70 de persoane s-au îmbolnăvit în doar o săptămână.

În total au fost 32 de decese, înregistrate astfel: opt în județul Timiș, șapte în Dolj, șase în Arad, trei — Caraș Severin, câte un deces în Bihor, Cluj, Călărași, Satu Mare, Vaslui, Galați, Mureș și București.

În ultima săptămână, cele mai multe cazuri au fost confirmate în judeţele: Satu Mare – 70, Braşov – 58, Dâmboviţa – 22, Teleorman – 20, Vaslui – 19, Sibiu – 16, Arad – 12, Timiş- 11, potrivit portalsm.ro.

S-au înregistrat cazuri de rujeolă în 41 de județe, cele mai multe — 1.226 — în județul Timiș, 1.111 în Caraș-Severin și 1.014 în Arad.

Proiectul de lege privind organizarea și finanțarea activității de vaccinare a populației în România a fost adoptat, miercurea trecută, de Guvern. Proiectul a fost transmis Parlamentului spre dezbatere și adoptare. Actul normativ ar urma să intre în vigoare la data de 1 ianuarie 2018.

SURSA: AGERPRES.RO