Selectați pagina

Cum tratezi astenia de toamnă și bolile asociate umezelii, cu terapii complementare. Zem Center, locul unde scapi de boli prin relaxare

Cum tratezi astenia de toamnă și bolile asociate umezelii, cu terapii complementare. Zem Center, locul unde scapi de boli prin relaxare

Senzatia asociata tristeții, în timpul zilelor reci și mohorâte de toamnă s-ar putea să nu fie doar o simplă trăire, ci o adevărată boală, numită astenie de toamnă.

Ce este astenia?

Astenia este, de fapt, o depresie, care apare de regulă în același sezon, toamna, în special.  Perioada de lumină tot mai scurtă, umiditatea crescută și temperaturile scăzute își pun amprenta, pe de o parte asupra sistemului imunitar, care își pierde din rezistență și face organismul mai vulnerabil la boli, pe de altă parte asupra psihicului, care devine mai sensibil. Și astfel apar senzațiile de tristețe, moleșeală, lipsă de apetit sau chiar insomnii.

Cum pot fi tratate astenia și bolile asociate umidității de toamnă?

Un prim pas ar fi, ca atunci când apar primele semne ale asteniei, individul să se odihnească suficient, să consume, pe cât posibil, fructe și legume proaspete și alimente cât mai puțin procesate și să facă mișcare.

Însă, de mare ajutor în această perioadă sunt și terapiile complementare. În Cluj-Napoca, terapii complementare care pot face minuni în tratarea asteniei, se practică la ZEM Center.

„Întrebarea este: ce să faci? Răspunsul ți-l oferim noi prin soluțiile personalizate pe care le găsim împreună cu terapeuții ZEM Center. Poți fi ajutat cu un reset la nivelul întregului organism prin tehnica Bowen; poți fi ajutat prin tehnica Psihoterapiei să înțelegi cauza stărilor tale astenice și a dispoziției proaste (depresive) și desigur, să îți recapeți echilibrul și starea de bine. De asemenea, o analiză a stilului tău de viață, a bolilor și a istoricului familial, dublată de identificarea vulnerabilităților corpului tău prin metodă citirii irisului, numită Iridologie, va fi premiza pentru identificarea schimbărilor necesare și punerea la punct al unui plan de viață sănătos (nu dietă!), care să îți ridice calitatea vieții.”, spune Lia Valendorfean, fondator și manager al ZEM Center

Pachetele de sănătate, disponibile la Zem Center: „ReSet Sănătate”, „ReSet Silueta & Frumusețe”, „ReSet Emoții în familie/cuplu”, „Anti-stres”, „Masaj Raindrop (cu uleiuri esențiale pure Young Living)”, „Lifting facial natural Rejuvance” sau „Abonament Bowen de Familie”

Sursa foto: unsplash.com