Selectați pagina

Au fost vaccinaţi primii angajaţi din spitalele clujene. Câte cadre medicale s-au înscris pe liste

Au fost vaccinaţi primii angajaţi din spitalele clujene. Câte cadre medicale s-au înscris pe liste
A început campania de vaccinare împotriva COVID-19 a personalului medical din toate spitalele. La Cluj 12500 de cadre medicale s-au înscris pe liste pentru a se vaccina în perioada următoare.

A inceput etapa 1 se adesează personalui sanitar si social atât din domeniul public cât şi din domeniul privat. În dimineaţa au fost distribuite 3565 de doze de vaccin 713 flacoane a câte 65 unităţi către cele 19 centre din judeţ cu menţiunea că Spitalul Clinic de Boli infectioase şi-a încheiat vaccinarea. Sunt deja 8 unităţi care au început au dat primul vaccin. Fiecare şi-a facut propriul program. Totul merge bine. Vaccinul a fost pe trei zile apoi se va reactualizeze stocul. Sunt suficiente doze. În jur de 12 mii de cadre medicale vor fi în această etapă. Listele sunt în continuă actualizare.    Listele sunt făcute să se poată suplimenta, a spus suprefectul Clujului Irina Munteanu.

Vaccinurile au plecat de la Spitalul Militar din ultra congelatoarele de acolo, de la minus 80 de grade au fost duse la DSP si portionate. Ulterior in conditii de temperatura optimă au plecat în masini ISU catre centrele de vaccinare din Cluj Napoca, Dej, Huedin, Turda, Gherla şi in alte judetele din regiune.

În total sunt 20 de centre de vaccinare în spitalele clujene. Aici vor fi imunizate toate persoanele care deservesc unităţile sanitare.

În prima etapa tot personalul care deserveste unităţile sanitare cu paturi. Şi studentii, cadre universitare care au contact cu pacientul, voluntari, rezidenţi toti care si farmacisti si stomatologii, a declarat Mihai Moisescu, şeful DSP Cluj.
Primele cadre medicale au fost vaccinate deja în cursul zilei de astăzi.
De astăzi a început vaccinarea personalului medical din cadrul spitalului nostru. Prioritizarea persoanelor vaccinate s-a făcut în funcție de nivelul de expunere, conform reglementărilor legislative în vigoare. Primii care au primit vaccinul au fost colegii noștri din UPU și ATI I – două echipe formate din câte un medic, o asistentă medicală și o infirmieră/ un brancardier. Centrul de vaccinare are două puncte de lucru, iar pentru astăzi sunt programate aproximativ 120 de cadre medicale pentru vaccinare. Noi ne vaccinăm. Ajută-ne să oprim lanțul de transmitere a virusului. Împreună vom învinge!, se arată în mesajul cadrelor medicale de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj.
Se vaccinează personalul cel mai expus din Spital, adică: ATI, UPU. Frecvența momentan este de 40 de persoane pe zi, urmând ca de mâine să fie 45 și mai apoi 50, a spus Bogdan Micu, director medical la Spitalul Clujana.
În această etapă de vaccinare vor fi incluşi si lucrătorii din domeniul social.
Mentionez ca in paralel merge si campania din domeniul social, centrele de vârstinici. Vom centraliza toate datele cu privire la rezidenţi şi personal. Astfel încât cele două echipe mobile din centrele de vaccinare si anume una e arondata Spitalului Militar si una la Spitalul de Recuparere vor pleca pe teren, a mai spus subprefectul Clujului.
În acelaşi timp autorităţile locale pregătesc centrele unde va fi vaccinată populaţie.  VEZI AICI CARE SUNT ACESTEA

Despre autor