Selectați pagina

UPDATE Un avion a aterizat de urgenţă la Cluj, după ce o femeie a intrat în travaliu

UPDATE Un avion a aterizat de urgenţă la Cluj, după ce o femeie a intrat în travaliu

Aterizare de urgență pe Aeroportul Internațional Cluj-Napoca, în prima zi a lui 2022. O femeie care se afla la bordul unui avion Wizz Air a intrat în travaliu, iar piloţii au fost nevoiţi să ducă avionul la sol, conform procedurilor. Aeronava companiei Wizz Air opera pe ruta Kutaisi – Gdansk, fără escală, pe teritoriul României.

UPDATE

Reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj au declarat că femeia din Georgia a născut, duminică după-amiază, în cadrul Clinicii Ginecologie II „Dominic Stanca”, iar starea mamei este bună, la fel și a bebelușului

”Pacienta a fost internată în noaptea de sâmbătă spre duminică, după aterizarea de urgență a avionului în care se afla. A născut duminică după-amiază, un băiețel de 3 kilograme. Amândoi sunt bine”, a declarat pentru ȘtiriMed, Flavia Țopan, purtător de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj

„În cursul noptii trecute am primit o solicitare de la Aeroportul Cluj, după ce un avion a făcut o solicitare să aterizeze pentru o urgență medicală. Era vorba de o gravidă la termen cu contracţii la 5 minute, cu apa ruptă, deci naşterea era iminentă. Ambulanta a preluat-o de la aeroport, era stabilă şi a fost dusă la Ginecologie 2”, a declarat, pentru ȘtiriMed, Horia Simu, şeful Serviciului de Ambulanţă Cluj.

Pacienta este din Georgia şi a nascut, potrivit surselor medicale, al patrulea copil. Naşterea a decurs fără probleme, chiar dacă medicii și asistentele au comunicat mai greoi cu pacienta.

Aterizarea de urgență, la limită pentru pacientă

Potrivit bordingpass.ro, cei doi piloți au luat decizia aterizării de urgență cu puțin timp înainte ca aeronava să părăsească spațiul aerian românesc, deoarece o pasageră care se afla la bordul avionului a intrat în travaliu în timpul zborului. Avionul companiei low-cost a aterizat pe aeroportul din Cluj Napoca la ora locală 00:40 și, potrivit informațiilor obținute, pasagera a născut imediat după aterizare.

Ulterior, Airbusul companiei Wizz Air a fost realimentat și a decolat spre aeroportul Gdansk din nordul Poloniei duminică la ora locală 01:57.

CITEȘTE ȘI: UN BEBELUȘ A VENIT PE LUME LA LOCUL DE MUNCĂ AL MAMEI SALE. COPILUL A AVUT PATRU MOAȘE

Despre autor