Selectați pagina

Bacalaureat 2023 Cluj. Peste patru mii de liceeni susțin examenul maturității, în 16 centre de examinare

Bacalaureat 2023 Cluj. Peste patru mii de liceeni susțin examenul maturității, în 16 centre de examinare

Bacalaureat 2023 Cluj – proba scrisă la Limba și literatura română a decurs fără incidente

Probele scrise din cadrul examenului național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2023, au debutat luni, 26 iunie 2023, cu proba scrisă la Limba și literatura română, proba E.a), în 16 centre de examen organizate la nivelul județului Cluj, potrivit datelor ISJ Cluj.

La prima probă scrisă au fost prezenți 4.044 de candidați, iar 34 de candidați nu s-au prezentat la această probă scrisă. În județul Cluj, nu s-au înregistrat situații care să impună desfășurarea acestei probe cu subiecte de rezervă și nici situații de fraudă sau tentativă de fraudă.

„Le urez tuturor candidaților la examenul de bacalaureat să aibă încredere în ei, să gândească pozitiv în această perioadă și să fie convinși că efortul depus în activitățile de pregătire va aduce rezultate pe măsura muncii depuse, iar colegilor, cadre didactice, le doresc să dea dovadă, în continuare, de răbdare, empatie pentru elevii pe care i-au îndrumat, să fie alături de ei, să le asigure suportul emoțional atât de necesar, indiferent de calitatea pe care o vor avea în comisiile de organizare sau de evaluare a examenului de bacalaureat!”, a transmis Marinela Marc, inspector general al Inspectoratului Școlar Județean Cluj, într-un mesaj postat pșe pagina de Facebook.

Bacalaureat 2023 Cluj – când se afișează rezultatete


Marți, 27 iunie 2023, va avea loc proba scrisă obligatorie a profilului – proba E.c), iar miercuri, 28 iunie 2023, este programată să se desfășoare proba scrisă la alegere a profilului și a specializării – proba E.d). Joi, 29 iunie 2023, va avea loc proba scrisă la limba și literatura maternă – proba E.b), pentru candidații care au studiat în limba minorităților naționale.

Afișarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 3 iulie 2023 (până la ora 12:00). Contestațiile pot fi depuse în aceeași zi, în centrul de examen, în intervalul orar 12:00–18:00 sau pot fi transmise prin mijloace electronice, pe adresele afișate la avizierul centrului de examen. Împreună cu contestația, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.
Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 7 iulie 2023.

Informații utile cu privire la examenul național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2023 sunt disponibile, accesând următorul acest link

Ministerul Educației și Inspectoratul Școlar Județean Cluj pun la dispoziția celor interesați liniile TELVERDE, pentru sesizarea eventualelor nereguli din cadrul Examenului Național de Bacalaureat 2023_Ministerul Educației – 0800 801 100, I.Ș.J. Cluj – 0800 816 264, disponibile în perioada 26 iunie – 7 iulie 2023.