Selectați pagina

Bărbat bolnav de COVID-19, dus cu mascații la Spitalul de Boli Infecțioase, după ce a fugit din clinica Medicală 1

Bărbat bolnav de COVID-19, dus cu mascații la Spitalul de Boli Infecțioase, după ce a fugit din clinica Medicală 1

Un bărbat de 60 de ani din Turda, județul Cluj, diagnosticat pozitiv cu noul Coronavirus, a fost dus cu mascații la Spitalul de Boli Infecțioase Cluj, după ce a fugit din Clinica Medicală 1, unde era internat. Bărbatul este acum cercetat penal de procurorii de la Parchetul de  pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca.

Bărbatul se afla internat în Clinica Medicală 1, iar joi, medicii l-au informat că este bolnav de COVID-19 și va fi transferat la Spitalul de Boli Infecțioase. Doar că pacientul a fugit din spital, așa că doctorii au anunțat Poliția.

„Organele de cercetare penală au fost sesizate la data de 20.08.2020, în jurul orei 13:30 de către personalul medical din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Cluj – Napoca, Clinica medicală I cu privire la faptul că un pacient depistat pozitiv cu virusul SARS-COV 2 a plecat din incinta unităţii spitaliceşti fără permisiunea cadrelor medicale şi astfel s-a sustras transferului către Spitalul de Boli Infecţioase Cluj – Napoca, deşi cunoştea că este purtător al acestui virus, nerespectând astfel măsurile cu privire la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase. În consecinţă, la data de 20.08.2020, pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj – Napoca s-a înregistrat dosarul de urmărire penală nr. 4510/P/2020, în care prin ordonanţa organelor de cercetare penală din data de aceeaşi zi s-a dispus începerea urmăririi penale in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor prev. de art. 352 alin. 1 C.pen.”, a declarat procurorul Laura Mihai, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca

Omul a fost depistat o zi mai tarziu, la locuința sa din Turda și a fost dus cu mascații la spital.

„Au fost derulate activități pentru depistarea bărbatului, iar în jurul orei 14.00, acesta a fost identificat la domiciliu, pe raza municipiului Turda. În baza unui mandat emis de magistrați, polițiștii din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale au intrat în locuința acestuia, unde l-au imobilizat, iar ulterior acesta a fost transportat de către un echipaj medical la unitatea spitalicească. În continuare sunt efectuate cercetări privind săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal.”, au precizat și reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Cluj

Situația cazurilor de Coronavirus în Cluj

În județul Cluj, în ultimele 24 de ore au fost depistate 44 de persoane confirmate pozitiv cu COVID-19. 24 de persoane sunt internate la pe secția de Terapie Intensivă, 16 dintre acestea fiind din județul Cluj.

La nivel național, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 1.392 de cazuri noi de Coronavirus, din 25.363 de teste efectuate.