Selectați pagina

Bărboșii din Cluj strâng bani să renoveze o secție din Spitalul de Copii

Bărboșii din Cluj strâng bani să renoveze o secție din Spitalul de Copii

Mii de copii ajung la tratament la etajul 2 al Clinicii Pediatrie 3, secție a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii din Cuj-Napoca.  Vorbim însă de o secție aflată în stare avansată de degradare, singura nerenovată din spital. Micuții pot însă să spere la condiții mai bune. Organizația Beard Brothers a a deschis un târg de unde vizitatorii au cumparat cele mai cool și inspirate cadouri de Crăciun. 40 la sută din încasari vor fi donate pentru renovarea secției din spital.

Cei 600 de bărboși din Cluj-Napoca vor să îi ajute pe micuți. Au reușit deja să strângă o parte din bani, iar cu ajutorul artiștilor locali și a donatorilor încearcă să se apropie de obiectivul lor: o secție modernă unde copilașii bolnavi să se simtă puțin mai bine.

E o problema la pediatrie, în condițiile în care etajul doi de acolo arata destul de nasol.Vom renova complet etajul doi vom pune target, geamuri, tot ce nevoie acolo. Suma totală de care avem nevoie e de 40.0000 de euro din care materiale de 30.000 de euro, pe care am reușit să-i strângem într-o săptămână, deci încă 10.000 avem nevoi pentru manoperă, a declarat pentru stirimed.ro, Cornele Hoza, președinte Beard Brothers.

Vânzătorii au adus obiecte decorative pentru Crăciun, fulare și accesorii de lână, bijuterii dar și jucării pentru copii . 40 la sută din încasările lor au fost donate pentru renovarea spitalului.

Cauzei lor s-au alăturat artiști local care au scos la vânzare lucruri, la un târg de Crăciun, dar și oameni care au venit să doneze.

Noi avem produse de lână merinos tricotate în Roșia Montană. E foarte important să ne ajutăm. Made in Roșia Montană e o intreprindere socială și știm ce înseamnă ajutor, dacă putem sa oferim și noi e bine, a spus o vânzătoare.

E o gașcă foarte faina la bărboși. E un mod ușor să poți face un bine. 40 % din încasări voi dona pentru spitalul de copii, a adăugat un alt artist local.

Oamenii au cumpărat diverse obiecte și au donat bani pentru spital.

Sunt lucruri drăgute, decoarțiuni de Crăciunși  facem și un bine. Încă nu am ajuns la spital cu micuțul, dar putem ajunge oricând și condițiile nu sunt bune deloc, a spus o mămică

Am cumparat deja și mai cumpărăm obiecte pentru că în acest fel putem să ajutăm. Am fost acum câțiva ani cu mcuțul și din fericire am stat doar o zi, spitalul nu arata prea bine, a adăugat o altă femeie.

Organizația Beard Brothers a reușit să strângă 30.000 de euro pentru materialele de construcții, însă mai am nevoie de 10.000 de euro pentru manoperă.

 

Despre autor