Selectați pagina

Bebeluș purtat dintr-un spital în altul, timp de trei zile, fără un diagnostic clar

Bebeluș purtat dintr-un spital în altul, timp de trei zile, fără un diagnostic clar

O fetiță de doar 1 an și 3 luni a ajuns la Spitalul de Urgență pentru Copii din Cluj în urmă cu trei zile. Mama fetiței spune că micuța avea o rană în zona anală, iar medicul care a consultat-o i-a făcut doar o trimitere spre secția de Chirurgie. Aici însă medicii au decis că nu este de competența lor și au trimis-o pe fetiță la Spitalul de Boli Infecțioase.  Alți medici, alt diagnostic, alt tratament, iar copila este lăsată să plece acasă, fară un diagnostic clar

 Ajung la Infecțioase(n.r.marți 24.01.2017) de unde îmi spune așa după ochi că fetița e alergică la crema de gălbene și recomandă altă cremă. Ajung acasă și seara face temperatură 39.2 și are frisoane. Chem salvarea iar medicii îmi zic ca febra e de la dinți. Rana s-a agravat, extins și infectat. Miercuri ajungem la medicul de familie care ne trimite la chirurgie, de acolo suntem trimiși spre internare Pediatrie 1, Chirurgie. Bineînțeles acolo ne-a refuzat internarea ca nefiind de competența lor și ne recomandă un dermatolog. Plec să caut dermatolog seara la ora 18. Ajung la Pediatrie 2 mă resping și acolo și mă trimit la Pediatrie 3. Acolo o consultă pe fetița și primesc tratament pentru herpes până când dau de un dermatolog pentru un diagnostic clar. Fetița urlă de durere, refuză să facă scaun, a făcut beșici cu apă care se umflă și sparg toată e rană și se extinde. Nimeni nu știe ce are. Niciun diagnotic. Sunt disperată nu știu unde să mai merg cu ea, a spus Anca, mama fetiței.

Calvarul femeii a continuat și astăzi când a așteptat ore în șir un medic disponibil să o vadă pe fetiță.

De luni umblu din spital în spital și nimeni nu își da seama ce are. De azi dimineață caut dermatolog și nimeni nu este disponibil. Nu știu de ce m-au trimis la Chirurgie pentru că este de dermatologie. Oricum este, de ei ținea sau nu, dar totuși niște analize puteau să facă,  nu să mă poarte de la o ușă la alta și rana sa se agraveze cu diferite creme încercate pe copil, a declarat femeia pentru stirimed.ro.

Reprezentanții Spitalului de Urgență pentru Copii spun că medicul care este de gardă decide dacă se impune internarea pacientului.

Depinde de medicul de gardă. El decide dacă e nevoie de internare și răspunde pentru decizia luată. Dacă mama consideră că a greșit poate depune o sesizare, a declarat pentru stirimed.ro, Călin Lazăr, director medical la Spitalul de Urgență pentru Copii din Cluj.

Spitalul de Urgență pentru Copii Cluj nu are medic dermatolog.  La Secția de Dermatologie pentru adulți nu există medic de gardă

În plus, cazurile care țin de dermatologie nu pot fi tratate în spital pentru că nu există medic specialist angajat. Toate cazurile fiind direcționate, în acest moment, către Spitalul Județean de Urgență.

Seara între 8 și 9 când a ajuns mama la spital, nu găsești dermatolog în Cluj, nu este linie de gardă. Doamna doctor i-a dat un unguent cu antibiotic pentru că aratau ca niște vezicule hermetice și i-a spus ”mâine mergeți la dermatolog”. Nu era o urgență.  Starea copilului era bună, nu impunea internarea. Numai  indicația de consult dermatologic nu impunea internarea, a adăugat Călin Lazăr, director medical al Spitalului de Urgență pentru Copii Cluj.

Medicii spun că spital monobloc ar rezolva lipsa specialiștilor în cazul unor specializări, ca de exemplu, dermatologia sau oftalmologia, pentru copiii care au nevoie de astfel de consultații. Spitalul monobloc este însă un proiect care deocamdată se află doar pe hârtie, iar autoritățile județene nu au făcut niciun fel de demersuri în acest sens.

 

 

Despre autor