Selectați pagina

Blandiana Horaţiu, consultant de stil: Cum alegem ţinuta de Crăciun în funcţie de locul unde vom petrece sărbătorile

Blandiana Horaţiu, consultant de stil: Cum alegem ţinuta de Crăciun în funcţie de locul unde vom petrece sărbătorile

Crăciunul bate la uşă dar nu ştim ce ţinută să purtăm în aceste zile de sărbătoare? Specialiştii ne sfătuiesc ca indiferent dacă alegem o ţinută de Crăciun elegantă sau pijamale confortabile pentru seara de Crăciun, să încercăm să punem un strop strălucire, astfel încât să ne simţim speciali. Blandiana Horaţiu, consultant de stil vine cu câteva sugestii pentru un Crăciun în ţinute de poveste.

Când vine vorba de culorile potrivite pentru ţinuta de Crăciun roşu şi verde sunt o alegere potrivită. La acestea ar trebui să adăugăm accente strălucitoare aurii sau argintii dacă vrem o notă glam.

e066b60b16340262e93f75f3f10432ea 2
Ţinuta de Crăciun în culorile potrivite

O altă opțiune de culoare cu care mergi la sigur în această perioadă festivă este albul, pur și diafan ca zăpada sau aripile îngerilor. Dacă nu ești mare fan al culorilor, adu pete de culoare, roșu, verde, carouri în aceste nuanțe, prin accesorii. Optează fie pentru ținute colorate, vesele, fie pentru clasic, o cămașă albă și blugi sau o rochie neagră, dar accesorizate cu o broșă/ eșarfă/ curea/ cravată/ pantofi în nuanțe crăciunești, a spus Blandiana Horaţiu, consultant de stil.

Dacă ne dorim sărbători relaxante putem să alegem şi pijamalele în seara de Crăciun spun specialiştii.

0ff90447b1de5107146b0a1c65c22950 1
Ţinuta de Crăciun poate fi şi o pijama deosebită

Propunerea mea totuși ca aceste pijamale să nu fie clasice- hai să alegem pijamale din materiale mai fine, satin, mătase, un bumbac satinat care să aibă elemente vesele- reni, moși desenați. O altă variantă foarte confortabilă a pijamalelor sunt cele pufoase, în care nu-ți dorești mai mult decât să stai să te răsfeți cu o ciocolată caldă în timp ce te uiți alături de cei dragi la un film de Crăciun, a completat consultantul de stil.

Pentru cei care seara de Crăciun înseamnă eleganţă şi rafinament Blandiana Horaţiu are câteva sugestii.

9c18defb3dfdd92142dfa319ca5e45cc 1
Ţinuta de Crăciun elegantă

Dacă ne dorim eleganță, opțiunile pot fi rochii sau salopete elegante pentru dame din catifea/ satin/ mătase, o fustă dintr-o stofă fină + un pulover de cașmir, o pereche de pantaloni pallazo + o maletă cu fir lucios, iar pentru domni o pereche de pantaloni din doc sau stofă uni (pe verde, bleumarin, negru sau vișiniu) + o cămașă albă simplă pe care o înveselim cu bretele, papion, cravată cu accente crăciunești sau chiar cămăși în carouri tartan sau cu motive specifice Crăciunului. Fetițele vor purta rochii cu accente festive din materiale prețioase, pe roșu, visiniu, verde, auriu, alb, iar băieții pantaloni de blug sau doc la care punem o cămașă veselă sau un puloveraș cu model de Crăciun.

Ar fi de dorit ca întreaga familie să fie asortată dar trebuie să ţinem cont de câteva sfaturi.

dba0c2c86ffaf5dc3091ac9bb3578833 1
Putem asorta ţinuta de Crăciun în funcţie de culoare

Există și aici două variante: asortare cromatică, respectiv membrii familiei sunt îmbrăcați în aceleași culori ( roșu, vișiniu, verde, alb, bej, auriu) sau asortarea prin purtarea unui articol vestimentar identic (pulover cu același imprimeu, pantaloni roșii, cămașă cu motiv crăciunesc sau căciulițe de moș). Varianta de asortare cromatică este mai elegantă, în vreme ce asortarea printr-un articol identic este mai jucăușă. Fiecare familie ar trebui să aleagă ce i se potrivește și o reprezintă, susţine Blandiana Horaţiu.

Dacă nu rămânem acasă de Crăciun vestimentaţia va fi aleasă în funcţie de locul în care mergem. Pentru un Crăciun petrecut la cabană hainele pot fi unele în care să ne simţim relaxaţi însă în culorile roşu, verde sau vişiniu. Putem să ne folosim şi de accente vesele (căciulițe, veste, pantofi de casă) care să ne aducă atmosfera Crăciunului mai aproape.

Pentru petrecerile de Crăciun putem adăuga puţină strălucire, dar cel mai important e să ne simţim bine în ţinutele alese.

884c34625a4bb8a8fe381547407dfbea 1

Petrecerile de Crăciun sunt un moment foarte bun de a ne revedea cu cei dragi, dar și de a ne bucura de ținute mai deosebite, având în vedere că în perioada pandemică am ieșit mai puțin și au rămas uitate în dulap. În aceste momente, recomand să ne luăm hainele bune: rochia sau salopeta aceea elegantă, cu irizații aurii, cămașa aceea care se așează perfect, pantalonii din satin și bluza aceea care mereu ne părea pre elegantă. De asemenea, fii atent la accesorii, de la pantofi la cercei sau pălărie, e important ca ele să arate impecabil, a spus Blandiana Horaţiu.

b37667d815a765bb1830f58de720c47f 1

Pentru mai multe sfaturi o puteţi urmări pe Blandiana pe pagina ei AICI şi puteţi intra pe site AICI

Despre autor