Selectați pagina

Blandiana Horațiu, mama cool care învață oamenii să se îmbrace frumos, chiar și cu bani puțini. Ce își dorește un consultant de stil de la Moș Crăciun

Blandiana Horațiu, mama cool care învață oamenii să se îmbrace frumos, chiar și cu bani puțini. Ce își dorește un consultant de stil de la Moș Crăciun

De sărbători, dar și în prima lună a noului an, în cadrul campaniei #femeidebine, ȘtiriMed vă invită să cunoașteți câteva femei, a căror poveste poate fi o sursă de inspirație pentru oricine vrea să se angreneze într-un proiect personal. Sunt femei pentru care o zi pare sa aibă 36 de ore. Fie ca sunt mame sau nu, ele reușesc să se ocupe de familie, de job, de business și găsesc resurse și energie să se implice activ și în comunitate. Prima femeie-model pe care vă invităm să o cunoașteti e Blandiana Horațiu, consultant de stil. Blandiana și-a transformat pasiunea pentru haine și ținute cu bun gust, în job-ul ei de zi cu zi. Așa că, învață oamenii să se îmbrace frumos. Și reușește să transforme dressing-urile în adevărate comori vestimentare. Chiar și cu bani puțini.

#femeidebine Cine e Blandiana Horațiu ? Cum ai ajuns să faci femeile să se simtă frumoase?
Blandiana Horațiu e omul care caută și vede frumosul peste tot, omul care zâmbește mereu și omul care lucrează la imaginea ta. Sunt persoana care intră în viața ta, îți face puțină ordine în garderobă, îți reamintește că ești frumoasă, îți subliniază și îmbracă atuurile și te lasă cu un stil vestimentar bine definit, cu o direcție stilistică mult mai clară și o doză mărită de încredere în sine.
Dintotdeauna am lucrat în zona aceasta a frumosului și am fost pasionată de styling, până într-o zi când pasiunea mea a ajuns să fie ocupația principală. În cei 4 ani de când fac femeile să se simtă frumoase, pot să spun cu mâna pe inimă că sunt extrem de împlinită profesional și maxim de mândră când văd evoluția dragilor mei clienți.

Ce face un consultant de stil în România?
Un consultant de stil este omul care găsește cea mai bună variantă a ta din punct de vedere stilistic și te ajută să ajungi la ea. În România această meserie este destul de puțin cunoscută, fapt pentru care oamenii sunt încă reticenți, dar odată ajunși în fața unui consultant vestimentar lucrurile se clarifică și ei capătă încredere, prinzând avânt și dorință de schimbare.
Un consultant de stil îți realizează profilul stilistic, în care identifică croielile și culorile potrivite tipologiei tale corporale, construind alături de tine o imagine reprezentativă, menită să sublinieze punctele forte și să te pună în evidență. Un consultant de stil intră în garderoba ta, selectează ce anume ți se potrivește, creează ținute din produsele existente și îți recomandă altele noi și potrivite, te însoțește la shopping și îți construiește outfit-uri pentru fiecare zi sau pentru evenimente.
Rolul unui consultant de stil este de a îmbunătăți imaginea clientului: aspectul exterior, garderoba, modul de a îmbrăca hainele, precum și felul de a face cumpărături.

Ce îți trece prin minte atunci când ajungi acasă la o clientă și deschizi dressingul?
Hmmmm… primul meu gând e: “Acum hai să să facem minuni!”. De aici, mintea mea începe să creeze ținute, explorând garderoba și construind cele mai bune variante vestimentare pentru fiecare clientă. De foarte multe ori clientele sunt foarte surprinse de combinații, redescoperindu-și garderoba sau cel puțin câteva articole la care nu le mai dădeau nicio șansă.
Așa cum femeile sunt diferite, așa și garderobele sunt diferite, ascunzând comori. Scopul meu este ca fiecare client să își descopere potențialul stilistic și să se simtă mai frumos, mai atrăgător și să aibă mai multă încredere în el.

Care a fost cel mai dificil client al tău și de ce?
Nu pot să spun că am avut un client pe care să îl pot numi cel mai dificil, fiecare sesiune de consultanță e diferită și în toate pornesc cu drag și inima curată, pregătită să scot tot ce e mai frumos din clientul meu, să îi arăt cea mai bună variantă a lui din punct de vedere vestimentar.
Fiecare primă întâlnire este cu emoții pentru clienții mei, nu știu exact la ce anume să se aștepte, de aceea poate este mai dificil din punctul lor de vedere. Eu, îmi păstrez zâmbetul pe buze și încep chestionarul de stil, pornesc spre cunoașterea preferințelor și doleanțelor sale. Toată schimbarea trebuie să fie reprezentativă pentru clientul meu, de aceea nu impun nimic, fac propuneri și recomandări, iar clientul alege în urma acestora ceea ce este pe sufletul său. Nimic nu este impus sau forțat, ci dimpotrivă, un fel de călătorie inițiatică.

Cum procedezi cu o clientă care vrea cu disperare să își rearanjeze garderoba, dar are un buget mic, de… să zicem 300 de lei. Ce faci, cum abordezi situația?
Nimic nu e imposibil când îți dorești cu adevărat, nu? În acest caz salvăm tot ce se poate salva din garderobă, recondiționăm, strâmtăm, modificăm, facem purtabile toate piesele care mai au ce oferi din punct de vedere estetic, iar apoi, cu pași mărunți construim o garderobă funcțională. Stabilim o listă cu articolele necesare, iar mai apoi căutăm să le achiziționăm la un preț cât mai mic, din outlet-uri, second-hand-uri sau magazine online. 300 de lei este un buget mic, dar care poate fi folosit pentru alegerea unor piese de baza, cum ar fi o cămașă alba, o pereche de blugi clasici, un jerseu bej sau o pereche de pantaloni negri.

Atunci când nu consiliezi cliente, nu alergi prin mall-uri și magazine sau nu te documentezi, ce faci?
Atunci când nu bântui prin magazine la personal shopping, când nu scotocesc prin dulapuri la closet cleaning, când nu configurez ținute pentru clientele mele, când nu citesc și nu scriu articole de styling, mă bucur de familia mea frumoasă. Am doi băieți minunați de 2 și 5 ani, care, alături de tatăl lor, îmi înveselesc zilele și mă fac să ma simt iubită.
Pe lângă asta, când mai prind un moment liber, citesc sau ma uit la filme.

Care sunt regulile tale de parenting de la care nu te abați? Ce valori vrei să le insufli copiilor tăi?
Motto-ul meu este “Atunci când faci ceva cu iubire e imposibil să nu îți iasă bine!” Așadar, îi cresc cu iubire și empatie, cu căldură și înțelegere, raportându-mă la ei ca la niște oameni întregi, cu personalitate și preferințe. Încercăm să le insuflăm bucuria de a trăi, ne dorim să știe să aprecieze fiecare clipă și să trăiască frumos. Regulile de parenting de la care nu ma abat sunt regulile după care îmi doresc și eu să fiu tratată: respect, blândețe, atenție, înțelegere; nu-i lovim, pedepsim sau aplicăm vreo corecție specifică copilăriilor noastre.

Ce vrei să găsești sub brad, de la Moș Crăciun?
Moș Crăciun e darnic și bun, așa că îmi doresc să ne pună sub brad voie bună, sănătate, dulciuri, zăpadă, o pereche frumoasă de cizme, energie și inspirație pentru anul ce vine. Crăciunul e sărbătoarea noastră magică și ne bucurăm din plin de această perioadă, ceea ce vă doresc și vouă.