Selectați pagina

Bolnavii de cancer fără tratament. Lipsesc mai multe citostastice vitale pentru copii și adulți

Bolnavii de cancer fără tratament. Lipsesc mai multe citostastice vitale pentru copii și adulți

Președintele Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer (FABC), Cezar Irimia, a declarat că lipsesc de pe piața românească 4-5 citostatice esențiale în oncopediatrie și 14 citostatice necesare pentru tratamentul adulților.

Din ce în ce mai multe citostatice lipsesc din cauza politicii proaste a prețului din România. În oncopediatrie lipsesc vreo 4 sau 5 citostatice esențiale și nu scumpe. Ce să mai vorbim despre adulți, unde situația este mult mai critică. Vreo 14 citostatice lipsesc, lipsesc medicamente de întreținere hormonală pentru doamnele cu mastectomie. Politica nouă a prețului nu face decât să dispară foarte multe medicamente de pe piața românească, a explicat președintele FABC într-o conferință de presă.

În ceea ce privește radioterapia, Cezar Irimia a spus că nu se asigură decât 22-24% din necesarul de tratament, pacienții așteptând 3-4 luni pentru a le veni rândul să facă ședințe de radioterapie, potrivit agerpres.ro.

În radioterapie, situația este tristă pentru că în mediul privat plus cel de stat nu se asigură decât 22-24% din necesar. Pacienții așteaptă 2-3-4 luni. Două luni este un vis, dar 3-4 luni cu siguranță pentru a le veni rândul să facă acest tratament vital pentru ei. Mulți dintre ei nu mai apucă să facă acest tratament. În radioterapie nu s-a întâmplat nimic, a mai spus reprezentantul FABC.

Sursa foto: paginafarmacistilor.ro

Despre autor