Selectați pagina

Bolnavii lansează un strigăt de ajutor către autorități printr-o campanie împotriva cancerului

Bolnavii lansează un strigăt de ajutor către autorități printr-o campanie împotriva cancerului

Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer a lansat campania – Împreună în lupta împotriva cancerului – Cancerul nu are culoare politică! Reprezentanții bolnavilor de cancer fac un apel către autoritățile din România să promoveze inițiative legislative care să asigure accesul pacienților români la cele mai noi servicii medicale de diagnostic și tratament.

Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) şi-a făcut o misiune permanentă în a promova drepturile bolnavilor de cancer şi în a susţine, astfel, accesul lor la soluţii terapeutice capabile să le permită o şansă reală în lupta lor împotriva cancerului, se arată în comunicat.

Conform raportului Agenţiei Internaţionale de Cercetare a Cancerului – GLOBOCAN 2012, peste 78.000 de noi cazuri de cancer apar anual în România și rata este în continuă creştere. Rata mortalității prin cancer în România este peste media Uniunii Europene , înregistrându-se anual 48.300 de decese.

Toate aceste date şi informaţii, ca şi problemele generale generate de lipsa de implicare şi de apreciere a importanţei acestei problematici, fac necesară susţinerea şi mai puternică a cauzei bolnavilor de cancer. În acest sens, FABC lansează campania “Împreună în lupta împotriva cancerului – Cancerul nu are culoare politică !” şi care se doreşte a fi un veritabil apel adresat autorităților din România, către actuali și viitori parlamentari, de a include în agenda lor de lucru măsuri concrete de îmbunătățire a vieții pacienților cu cancer, spun reprezentanții FABC.

Reprezentanții bolnavilor cer promovarea de inițiative legislative care să asigure accesul pacienților români într-un interval de timp rezonabil la cele mai noi și calitative servicii medicale de diagnostic și tratament, comparabil cu celelalte state europene, adoptarea și implementarea Planului Național Multianual Integrat de Control al Cancerului pentru perioada 2016 – 2020 (PNCC) și nformatizarea sistemului și dezvoltarea de registre, inclusiv a Registrului National de Cancer.

sursa foto: noischimbamromania.ro

Despre autor