Selectați pagina

Broaștele testoase îi pot îmbolnăvi pe copii

Broaștele testoase îi pot îmbolnăvi pe copii

Broaștele testoase sunt colorate și drăgute, așa că tot mai multe familii le adoptă ca animale de casă. Asta pentru că oamenii nu știu că broaștele, dar și alte reptile ca șerpii și șopârlele pot fi infectate cu germeni care îi pot îmbolnăvi.

Din această cauză reptile nu sunt o alegere bună pentru familia voastră, mai ales dacă aveți copii mai mici de cinci ani sau persoane cu sistem imunitar scăzut acasă, potrivit  Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor.

Broaștele cel mai adesea sunt infectate cu Salmonella, deși par sănătoase și curate. Oamenii cred că infecția cu Salmonella e cauzată doar de mâncarea infestată, însă bacteria poate fi luată și când atingi un animal, inclusiv reptilele, ca broaștele, de exemplu.

Salmonella poate fi luată și din apa în care stă broasca sau din acvariul în care trăiește. Bacteria provoacă diaree, stări de vomă, febră și crampe abdominale. În cazurile mai grave pacienți au nevoie de internare în spital, pentru că Salmonella poate ajunge în sânge și duce la moarte, dacă persoana nu e tratată urgent cu antibiotice.

Copiii mici sunt mai expuși riscului de infecție pentru că sistemul lor imunitar e în formare. Mai mult ei își bagă mai frecvent mâna în gură după ce au atins animalele. În concluzie, familiile cu copii mici ar trebui să evite să cumpere broaște testoase.

Despre autor