Selectați pagina

Căderea părului: cum prevenim și cum tratăm această afecțiune

Căderea părului: cum prevenim și cum tratăm această afecțiune

Căderea părului este o afecțiune frecventă, în special în rândul femeilor, mai ales în sezonul rece. Cum pentru orice semn de boală ne prezentăm la medic, la fel al trebui să facem și atunci când vine vorba de păr. Astfel că la primele semne de cădere a părului,orice femeie ar trebui să meargă la un specialist pentru a i se pune un diagnistic.
Cauzele care duc la căderea părului pot fi multe, spun specialiștii, pe bază hormonală, pe bază de stres, din cauza unor produse de styiling neadecvate sau folosite incorect.
Romina Sabou,desemnată cel mai bun hairstilist al anului 2016, a oferit pentru cititoarele stirimed.ro câteva sfaturi utile pentru îngrijirea părului în sezonul rece.

„Cu părul trebuie să mergi la salon ca la medic. Un specialist analizează scalpul și pune un diagnostic, stabilește o posibilă cauză care duce la căderea părului. Este foarte important să nu așteptăm să ne cadă părul foarte tare și să luăm măsuri de la primele semne. Sunt tratamente care se pot face la salon, dar sunt tratamente care se pot face și acasă. Este indicat să facem măcar o dată pe an un tratament împotriva căderii părului”, a explicat Romina Sabou.

Hairstilistul spune că multe femei aplică măști pe lungimea părului, însă atunci când survine căderea firelor, este foarte important ca părul să primească tratament la rădăcină.

„Se folosesc fiole care se aplică direct la rădăcina părului, pentru că firul de acolo crește sănătos. Se pot folosi fiole profesionale și atunci vorbim de un tratament la salon, dar se găsesc astfel de fiole pe bază de plante și în comerț. Fie că vorbim de fiole cu ginseng, cu ardei iute, cu vitamina PP, important e să diversificăm gamele, să nu folosim la fiecare tratament aceeași fiolă”, a mai spus Romina Sabou

Hairstiliștii susțin că pentru un păr sănătos este importantă alimentația, care trebuie să fie diversă și sănătoasă, dar și hidratarea.