Selectați pagina

Cancerul ar putea fi tratat cu o tehnică revoluționară. Există și primele teste pe subiect uman

Cancerul ar putea fi tratat cu o tehnică revoluționară. Există și primele teste pe subiect uman

Oamenii de știință chinezi au injectat în premieră un subiect uman cu celule care conțin gene editate folosind tehnica CRISPR-Cas9, test care ar putea declanșa un duel cu colegii lor din SUA, potrivit revistei Nature, citată de Agerpres

La 28 octombrie, o echipă condusă de medicul oncolog Lu You de la Universitatea Sichuan din Chengdu a injectat celulele modificate într-un pacient cu cancer pulmonar agresiv, în cadrul unui test clinic desfășurat într-un spital din localitate.

Testele clinice anterioare care au folosit celule editate cu o tehnică diferită i-au încântat pe medici. Introducerea CRISPR, care este mai simplă și mai eficientă decât alte tehnici, va accelera probabil cursa pentru a aduce utilizarea celulelor editate genetic în clinicile din întreaga lume, susține Carl June, care se specializează în imunoterapie la Universitatea Pennsylvania din Philadelphia și care a condus unul dintre studiile anterioare.

„Cred că acest lucru va declanșa ‘Sputnik 2.0’, un duel biomedical privind progresele în domeniu între China și SUA, care este important întrucât competiția ameliorează de obicei produsul final”, a spus el.

Sursa foto: dincolodecancer.ro

Citiți restul articolului pe Agerpres