Selectați pagina

Campania pentru depistarea TBC-ului în județul Cluj s-a încheiat. Peste 1200 de persoane s-au testat în cadrul caravanei

Campania pentru depistarea TBC-ului în județul Cluj s-a încheiat. Peste 1200 de persoane s-au testat în cadrul caravanei

Peste 1200 de clujeni au fost testați gratuit în cadrul campaniei pentru depistarea TBC derulate în 8 comune. Asta dupa ce Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București a derulat la nivelul județului Cluj, în perioada 6-31 martie a.c., o campanie de screening pentru depistarea tuberculozei.

Desfășurată în cadrul proiectului cu finanțare europeană POCU „Organizarea de programe de depistare precoce (screening), diagnostic și tratament precoce al tuberculozei, inclusiv al tuberculozei latente”, activitatea a presupus deplasarea caravanei mobile, dotată cu aparatură modernă de radiologie, în opt comune clujene: Iara, Florești, Gilău, Aghireșu, Baciu, Cojocna, Apahida și Buza.

„Implicarea funcționarilor noștri din cadrul departamentului de relații publice, alături de primării, a făcut ca informațiile să ajungă la un număr mare de potențiali beneficiari, ceea ce s-a tradus și într-un număr record de investigații realizate. De altfel, raportat la caracteristicile tehnice ale caravanei și la personalul de specialitate disponibil, cifrele sunt chiar impresionante, rezultând o medie de 61 de persoane investigate zilnic”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

În ceea ce privește sprijinul forului administrativ județean, acesta a constat, în principal, în susținerea demersurilor administrative și gestionarea relației cu autoritățile locale, derularea activităților de informare și conștientizare a populației, în special a celei vulnerabile, atât prin deplasarea în teren, din ușă în ușă, cât și în mediul online precum și în asistarea cetățenilor, la fața locului, în completarea documentelor necesare.

Despre autor